Current Affairs 23rd, 24th & 25th March 2019 Today Quiz

0
234
Current Affairs 23rd,24th & 25th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 23rd,24th & 25th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 23rd, 24th & 25th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 23rd, 24th & 25th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is going to be the next Chief of Naval Staff after the retirement of Admiral Sunil Lamba?

1.Maninder Singh

2.Birender Singh

3.Karambir Singh

4.Anil Chauhan

Ans: 3 – Karambir Singh

2.According to the Fitch ratings, what is the predicted GDP growth rate of India for the financial year 2019-20?

1. 6.8%

2. 7.1%

3. 6.5%

4.  6.2%

Ans: 1 – 6.8%

3.How many medals did India clinch at the World Special Olympics 2019 in UAE?

  1. 268

2. 368

3. 468

4. 168

Ans: 2 – 368

4.Which day is observed as the Martyr’s day or Shaheed Diwas in India?

  1. March 26

2. March 29

3. March 20

4. March 23

Ans: 4 – March 23

5.The Disinvestment proceedings for the financial year 2018-19 exceeded the target by the amount ________.

  1. Rs.5000 Crore

2. Rs.7000 Crore

3. Rs.8000 Crore

4. Rs.10,000 Crore

Ans: 1 – Rs.5000 Crore

6.What is the theme of the 2019 World Tuberculosis Day observed on 24th March?

  1. TB with time

2. Timely solution

3. It’s time

4. TB solution’s time

Ans: 3 – It’s time

7.When was the Lalita Kala Academi established, which has announced 60th National Academi Awards recently?

  1. 1954

2. 1964

3. 1974

4. 1984

Ans:1 – 1954

8.Which season of Indian Premier League is the 2019 IPL that was recently commenced?

  1. 10th

2. 11th

3. 12th

4. 13th

Ans: 3 – 12th

9.Which organisation has been banned by the Central government of India recently under the Unlawful Activities Prevention Act?

  1. Jammu Kashmir Liberation Front

2.United Jihad Council

3.Harkat-ul-Mujahideen

4.Al-Badr

Ans: 1 – Jammu Kashmir Liberation Front

10.Which country has won the 2019 SAFF Women’s Championship held in Nepal?

1.Bhutan

2.India

3.Nepal

4.Maldives

Ans: 2 – India

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here