Current Affairs 20th, 21st & 22nd April 2019 Today Quiz

0
311
Current Affairs 20th, 21st & 22nd April 2019 Today Quiz
Current Affairs 20th, 21st & 22nd April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 20th, 21st & 22nd April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 20th, 21st & 22nd April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the theme of 2019 Earth Day observed on April 22nd?

1.Protect Our Environment

2.Protect Our Genus

3.Protect Our Humans

4.Protect Our Species

Ans: 4 – Protect Our Species

2.What is the name of the joint naval exercise between India and France commenced in Goa recently?

1.Yudh Abhyas

2.Indra

3.Varuna

4.Rudra

Ans: 3 – Varuna

3.What is the report published by US Department of Justice regarding the involvement of Russia in 2016 USA presidential elections?

1.Monaco report

2.Mueller report

3.Madden report

4.Monero report

Ans: 2 – Mueller report

4.The trade along which among the following borders is suspended by Government of India recently?

1.Line of Control

2.Line of Actual Control

3.McMohan line

4. Radcliffe line

Ans: 1 – Line of Control

5.Which is the pan Indian emergency number adopted by 20 Indian states?

  1. 113

2. 112

3. 911

4. 102

Ans: 2 – 112

6.Who is the Mali Prime minister who has resigned recently amid Islamist militant attacks and ethnic clashes? 

1.Moussa Mara

2.Ibrahim Boubacar Keïta

3.Soumeylou Boubeye Maiga

4.Amadou Toumani Touré

Ans: 3 – Soumeylou Boubeye Maiga

7.Who has won the Ukraine Presidential election recently?

1.Volodymyr Groysman

2.Alexander Zakharchenko

3.Petro Poroshenko

4.Volodymr Zelensky

Ans: 4 – Volodymr Zelensky

8.Which is the guided missile destroyer launched by the Indian navy at Mazagon Dock Shipbuilders, Mumbai?

1.Shillong

2.Imphal

3.Kohima

4.Agartala

Ans: 2 – Imphal

9.Which day is celebrated as Civil Services Day in India?

1.April 21

2.March 21

3.May 21

4.February 21

Ans: 1 – April 21

10.Which team has won the 2019 Santosh trophy?

1.Kerala

2.Services

3.Punjab

4.West Bengal

Ans: 2 – Services

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here