Current Affairs 1st March 2019 Today Quiz

0
487
Current Affairs 1st March 2019 Today Quiz
Current Affairs 1st March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 1st March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 1st March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country along with India has achieved top position in the ISSF World Cup 2019 held in New Delhi?

1.Czech Republic

2.Germany

3.Hungary

4.Chile

Ans: 3 – Hungary

2.What is the theme of the National Science Day 2019?

1.Science for the people and the People for the science

2.Science & People

3.Science with people

4.Raman Science

Ans: 1 –  Science for the people and the People for the science

3.Which potential fuel was discovered recently in Krishna Godavari basin off Andhra Pradesh coast?

1.Natural Gas

2.Methane Hydrate

3.Ethane Hydrate

4.Petroleum

Ans: 2 – Methane Hydrate

4.According to the Hurun Research, who became the first Indian and the only Asian to be featured in the Global Top 10 Billionaires?

1.Sunil Bharathi Mittal

2.Ratan Tata

3.Anil Ambani

4.Mukesh Ambani

Ans: 4 – Mukesh Ambani

5.Which state has been awarded the Best State Award in the resource management in the National Water Awards 2018?

1.Andhra Pradesh

2.Maharshtra

3.Madhya Pradesh

4.Gujarat

Ans: 2 – Maharshtra

6.Who became the first cricketer to score 500 sixes in the world?

1.Virat Kohli

2.Chris Gayle

3.Kumar Sangakkara

4.Kagiso Rabada

Ans: 2 – Chris Gayle

7.An UAE based company is set to release ____ valued 12 currency notes to commemorate the 150th anniversary of Mahatma Gandhi?

  1. One hundred and fifty Dirhams

2.Hundred Dirhams

3.Zero

4.Two hundred Dirhams

Ans: 3 – Zero

8.Who has launched the 2nd edition of Indian Sign language dictionary recently?

1.Rajnath Singh

2.Thaawarchand Gehlot

3.Arun Jaitley

4.Narendra Modi

Ans: 2 – Thaawarchand Gehlot

9.What is the full form of the portal named “Shreyas” inaugurated by  the Union HRD minister Prakash Javedkar?

1.The Scheme for higher education youth in Entrepreneurship

2.The Scheme for higher education youth in Arena and Skills

3.The Scheme for higher education youth in Apprenticeship and Skills

4.The Scheme for higher education youth to Advocate Skills

Ans: 3 – The Scheme for higher education youth in Apprenticeship and Skills

10.Which country has been invited as the Guest of Honour at the Organization Of Islamic Conference at Abu Dhabhi?

1.India

2.Bhutan

3.Bangladesh

4.Afghanistan

Ans: 1 – India

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here