Current Affairs 18th April 2019 Today Quiz

0
249
Current Affairs 18th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 18th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 18th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 18th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where is the India and Vietnam bilateral maritime exercise held recently?

1.Binh Ba island, Vietnam

2.Cam Ranh Bay, Vietnam

3.Vinh Hy Bay, Vietnam

4.Binh Lap, Vietnam

Ans: 2 – Cam Ranh Bay, Vietnam

2.Who is named as the Goodwill Ambassador of Indian team for the Street Child Cricket World Cup?

1.Mithali Raj

2.Smriti mandhana

3.Virat Kohli

4.Ravichander Ashwin

Ans: 1 – Mithali Raj

3.What is the theme of the 2019 World Haemophilia Day observed on April 17th?

1.Outreach and recognition

2.Outreach and identification

3.Outsource and identification

4.Remote reach and identification

Ans: 2 – Outreach and identification

4.Gruh Finance is going to be merged with which bank that was approved by the Competition Commission of India recently?

1.State Bank of India

2.Bank of Baroda

3.Bandhan bank

4.ICICI Bank

Ans: 3 – Bandhan bank

5.NASA’s Cassini spacecraft has found liquid methane on which satellite of Saturn?

1.Titan

2.Mimas

3.Dione

4.Rhea

Ans: 1 – Titan

6.Who has won the Badminton 2019 Singapore Open Women’s Singles title?

1.Nozomi Okhuhara

2.Tai Tzu Ying

3.Carolina Marin

4.P.V.Sindhu

Ans: 2 – Tai Tzu Ying

7.Who was the Ex-president of Peru who has killed himself amid corruption allegations?

1.Susana Villarán

2.Ollanta Humala

3.Alan Garcia

4.Pedro Pablo Kuczynski

Ans: 3 – Alan Garcia

8.What was the symbol of Vardhamana Mahavira?

1.Lion

2.Tiger

3.Elephant

4.Bull

Ans: 1 – Lion

9.Which two organisations have jointly launched a private blockchain and a token currency named ” Learning Coin” recently?

1.ADB & AIIB

2.World Bank & IMF

3.World Bank & ADB

4.AIIB & World Bank

Ans: 2 – World Bank & IMF

10.Which Indian airlines has suspended all its flights due to cash crunch recently?

1.Air India

2.IndiGo

3.Jet airways

4.Spicejet

Ans: 3 – Jet airways

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here