Current Affairs 16th, 17th & 18th March 2019 Today Quiz

0
190
Current Affairs 16th, 17th & 18th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 16th, 17th & 18th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 16th, 17th & 18th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 16th, 17th & 18th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who was the four time Goa Chief Minister and former Defence Minister who passed away recently?

1.Ravi Naik

2.Digambar Kamat

3.Manohar Parrikar

4.Shashikala Kakodkar

Ans: 3 – Manohar Parrikar

2.Which banks were declared by RBI as the Domestic – Systemically Important Banks recently?

  1. SBI Bank

2. ICICI Bank

3. HDFC Bank

4. All of the above

Ans: 4 – All of the above

3.Where did 4th Session of the United Nations Environment Assembly held?

1.Cairo, Egypt

2.Nairobi, Kenya

3.Johannesburg, South Africa

4.Addis Ababa

Ans: 2 – Nairobi, Kenya

4.According to the February 12 circular, after how many days of default can a lender refer the loan account greater than Rs.2000 crore under the IBC?

1.180

2.120

3.90

4.60

Ans: 1 – 180

5.Which country will host FIFA U-17 Women’s World Cup in 2020?

1.USA

2.Japan

3.India

4.Brazil

Ans: 3 – India

6.What is the name of the Tropical cyclone that caused severe damage in Mozambique, Malawi & Zimbabwe recently?

  1. Irke

2. Bomb

3. Idai

4. Meni

Ans: 3 – Idai

7.Which Kathak dancer has been awarded with the Nari Shakti Puraskar 2018 by the President Ram Nath Kovind?

  1. Seema Mehta

2. Belinda Wright

3. Indra Nooyi

4.Ela Bhatt

Ans: 1 – Seema Mehta

8.Who became the first Indian Athlete to qualify for the Tokyo 2020 Olympics?

  1. Seema Punia

2. Dutee Chand

3. K.T.Irfan

4. Ayyaswamy Dharun

Ans: 3 – K.T.Irfan

9.Who is the New zealand Prime Minister who has received the Gunman’s manifesto related to Christchurch attack minutes before the strike?

1.Jacinda Ardern

2.Winston Peters

3.Clarke Gayford

4.Simon Bridges

Ans: 1 – Jacinda Ardern

10.Which IIT has signed an agreement with the Centre for Development of Advanced Computing to construct India’s first 1.3 Petaflop High Performance Computing Facility and data center?

1.IIT Bombay

2.IIT Kharagpur

3.IIT Delhi

4.IIT Madras

Ans: 2 – IIT Kharagpur

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here