Current Affairs 15th March 2019 Today Quiz

0
266
Current Affairs 15th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 15th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 15th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 15th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which countries are going to host the Copa 2020 America?

1.Brazil and Argentina

2.Coloumbia and Argentina

3.Ecquador and Argentina

4.Ecquador and Brazil

Ans: 2 – Coloumbia and Argentina

2.Erode Turmeric from which among the following states has newly obtained GI tag?

1.Karanataka

2.Kerala

3.Tamil Nadu

4.Andhra Pradesh

Ans: 3 – Tamil Nadu

3.Which day is observed as the Pi Day?

1.March 11

2.March 14

3.March 12

4.March 13

Ans: 2 – March 14

4.According to the recently published UN World Environment Outlook Report, which pollution will be the main cause of death by 2050?

1.Plastic Pollution

2.Earth Pollution

3.Air Pollution

4.Fresh Water Pollution

Ans: 4 – Fresh Water Pollution

5.Which Ministry recently published the National Guidelines on Responsible Business Conduct?

1.Ministry of Commerce

2.Ministry of Corporate Affairs

3.Ministry of MSME

4. Ministry of Food Processing Industries

Ans: 2 – Ministry of Corporate Affairs

6.Through which port has India obtained its first “Transports Internationaux Routiers” shipment from Afghanistan?

1.Kashgar Port

2.Port of Bushehr

3.Gwadar Port

4.Chabahar port

Ans: 4 – Chabahar port

7.Africa-India Joint Field Training Exercise AFINDEX-19 is going to be conducted in which city?

1.Pune

2.Bhopal

3.Raipur

4.Shillong

Ans: 1 – Pune

8.Which country has blocked the proposal to designate Masood Azhar as terrorist in UNSC 1267 Sanctions Committee list?

1.Japan

2.China

3.US

4.France

Ans: 2 – China

9.Which country’s students have received 200 Golden Jubilee Scholarships from india recently? 

1.Bangladesh

2.Bhutan

3.Nepal

4.Sri Lanka

Ans: 3 – Nepal

10.Which Union Budget has introduced Electoral bond Scheme?

1. Budget 2017

2. Budget 2016

3. Budget 2015

4. Budget 2014

Ans: 1 – Budget 2017

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here