Current Affairs 12th March 2019 Today Quiz

0
221
Current Affairs 12th March 2019 Today Quiz
Current Affairs 12th March 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 12th March 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 12th March 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the Palestine prime minister recently?

1.Ibrahim Shtayyeh

2.Mohammad Abbas

3.Mohammad Shtayyeh

4.Ibrahim  Abbas

Ans: 3 – Mohammad Shtayyeh

2.What is the name of the aircraft grounded by the Ethiopian Airlines after the recent plane crash in Addis Ababa?

1.Boeing 755

2.Boeing 737 Max 10

3.Boeing 745

4.Boeing 737 Max 8

Ans: 4 – Boeing 737 Max 8

3.How many medals were won by the India in the Geebee Boxing tournament in Finland?

1.2 Gold, 5 silver, 6 bronze

2.1 Gold, 3 silver, 4 bronze

3.1 Gold, 4 silver, 9 bronze

4.1 Gold, 5 silver, 5 bronze

Ans: 2 – 1 Gold, 3 silver, 4 bronze

4.Which island nation is set to launch its digital currency in 2019?

1.Marshall Islands

2.Maldives

3.Mauritius

4.Hawaii

Ans: 1 – Marshall Islands

5.Where did Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone for Buxar and Khurja Thermal Power Plants?

1.Chattisgarh, Madhya Pradesh

2.Bihar, Uttar Pradesh

3.Uttar Pradesh, Madhya Pradesh

4.Jharkhand, Assam

Ans: 2 – Bihar, Uttar Pradesh

6.Which country has won the first prize at the Golden City Gate Tourism Awards 2019 in the TV Cinema Spot category?

1.France

2.UK

3.USA

4.India

Ans: 4 – India

7.Which guided weapon system was successfully test fired recently from Pokhran, Rajasthan?

1.Agni – V

2.Brahmos

3.Pinaka

4.Prithvi – III

Ans: 3 – Pinaka

8.When was the Inception Day of the National Crime Records Bureau observed?

1.March 7

2.March 11

3.March 12

4.March 8

Ans: 2 – March 11

9.Which state has passed the ordinance to increase the OBC quota from 14% to 27% recently?

1.Madhya Pradesh

2.Chattisgarh

3.Maharashtra

4. Jharkhand

Ans: 1 – Madhya Pradesh

10.Which among the following companies has received the NCLT nod to acquire the Essar Steel Limited?

1.Tata Motors

2.Standard Chartered

3.Arcelor Mittal

4.Reliance Industries

Ans: 3 – Arcelor Mittal

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here