Current Affairs 10th January 2019 Today Quiz

0
282
Current Affairs 10th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 10th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 10th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 10th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 10th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the World Bank, what is the GDP growth rate of India predicted for the year 2018-19?

  1. 7.3%

2. 7.2%

3. 7.1%

4. 7%

Ans: 1 – 7.3%

2.Who is the chairman of the 15th Finance Commission which recently had meeting with Odisha government?

1.Arun Jaitley

2.Shaktikantha Das

3.Y.V.Reddy

4.N.K.Singh

Ans: 4 – N.K.Singh

3.Which island in India is set to be the first one to operate the sea planes under Ude Desh ke Aam Nagrik – 3 Scheme?

1.Daman

2.Puducherry

3.Andaman

4.Lakshadweep

Ans: 3 – Andaman

4.Which is the Constitutional Ammendment Bill associated with the reservation for the economically weaker sections in general category?

1.The Constitution( One Hundred And Twenty-Three Ammendment) Bill, 2019

2.The Constitution( One Hundred And Twenty-One Ammendment) Bill, 2019

3.The Constitution( One Hundred And Twenty Ammendment) Bill, 2019

4.The Constitution( One Hundred And Twenty-Fourth Ammendment) Bill, 2019

Ans:4 – The Constitution( One Hundred And Twenty-Fourth Ammendment) Bill, 2019

5.What is the online campaign launched by the Ministry Of Women & Child Development for celebrating the exceptional achievements of Indian women through social media?

1.Web-Exceptional Women Campaign

2.Web-Wonder Women Campaign

3.Web-Successful Women Campaign

4.Web-Brave Women Campaign

Ans: 2 – Web-Wonder Women Campaign

6.According to the World Economic Forum, which country is going to be third largest consumer market by 2030 after USA & China?

1.Brazil

2.India

3.Russia

4.Canada

Ans:2 – India

7.Which Department has signed an MoU with the Energy Efficiency Services Limited for the deployment of electric vehicles for its Officers?

1.Department Of Finance

2.Department Of Industrial Policy And Promotion

3.Department Of Economic Affairs

4.Department Of S&T

Ans: 3 – Department Of Economic Affairs

8.Which bacterium causes the disease “Glanders” for which an ELISA Kit was released by the Ministry Of Agriculture & Farmers Welfare recently?

1.Burkholderia mallei

2.Streptococcus

3.Vibrio cholerae

4.Escherichia

Ans: 1 – Burkholderia mallei

9.Who is awarded with the 2018 Confederation Of African Football Player Of The Year Award?

1.Roberto Firmino

2.Sadio Mané

3.Mohammad Salah

4. Ibrahim Mohammad

Ans:3 – Mohammad Salah

10.With which Insurance company has the IRCTC signed agreement for providing free travel insurance for air passengers?

1.Bharati AXA General Insurance

2.Bajaj General Insurance

3.ICICI General Insurance

4.HDFC Ergo General Insurance

Ans: 1 – Bharati AXA General Insurance

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here