SSC CHSL and MTS GK Sports Questions [PDF]

0
1099
GK Sports Questions
GK Sports Questions

GK Sports Questions for SSC CHSL and MTS

Here you can download the GK Sports Questions for SSC CHSL and MTS PDF with solutions by Cracku. These are the most important GK Sports questions PDF prepared by various sources also based on previous year’s papers. Utilize this PDF for GK Sports for SSC CHSL and MTS. You can find a list of GK Sports in this PDF which help you to test yourself and practice. So you can click on the below link to download the PDF for reference and do more practice.

Download Sports Questions for SSC CHSL and MTS

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

Question 1: Who won the National Billiards Title 2021?

a) Vidya Pillai

b) Pankaj Advani

c) Shrikrishna

d) Dhruv Sitwala

1) Answer (B)

Solution:

Pankaj Advani won the National Billiards Title 2021.
Hence, option b is the correct answer.

Question 2: Which of the following players are associated with Wrestling?
(i) Bajrang Punia
(ii) Amit Panghal
(iii) Yogeshwar Dutt
(iv) Mahabir Singh

a) (i), (ii) and (iii)

b) (ii), (iii) and (iv)

c) (i), (ii) and (iv)

d) (i), (iii) and (iv)

2) Answer (D)

Solution:

Except Amit Panghal, all the players are associated with Wrestling. He is a boxer.
Hence, option d is the correct answer.

Question 3: The term ‘Smash’ is not related to which of the following games?

a) Tennis

b) Volleyball

c) Football

d) Badminton

3) Answer (C)

Solution:

In Football, ‘Smash’ is not used.
Hence, option c is the correct answer.

Question 4: Which of the following was the first batsman to hit six sixes in an over in International Cricket?

a) Kieron Pollard

b) Yuvraj Singh

c) Jaskaran Malhotra

d) Herschelle Gibbs

4) Answer (D)

Solution:

Herschelle Gibbs was the first batsman to hit six sixes in an over in International Cricket.
Hence, option d is the correct answer.

Question 5: The term butterfly is associated with

a) Kabaddi

b) Boxing

c) Swimming

d) Wrestling

5) Answer (C)

Question 6: Who among the following won the ‘Laureus 2021 sportsman of the year’ award?

a) Novak Djokovic

b) Lewis Hamilton

c) Rafael Nadal

d) Max Verstappen

Take a free SSC CHSL Tier-1 mock test

Download SSC CGL Tier-1 Previous Papers PDF

6) Answer (C)

Solution:

Rafael Nadal won the ‘Laureus 2021 sportsman of the year’ award.

Question 7: The 2018 Asian Games were hosted by ____.

a) India

b) China

c) Indonesia

d) Japan

7) Answer (C)

Solution:

The 2018 Asian Games were hosted by Indonesia.

Question 8: The term ‘pitcher’ is associated with which of the following sports?

a) Golf

b) Baseball

c) Volleyball

d) Tennis

8) Answer (B)

Solution:

The term ‘pitcher’ is associated with Baseball.

Question 9: Solheim Cup is related to which of the following sports?

a) Golf

b) Table Tennis

c) Football

d) Badminton

9) Answer (A)

Solution:

The Solheim Cup is related to Golf.
Hence, option a is the correct answer.

Question 10: Which of the following countries’ national game is not ‘Football’?

a) Mauritius

b) Israel

c) Malaysia

d) Italy

10) Answer (C)

Solution:

Malaysia’s national game is not ‘Football’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 11: Sanket Mahadev Sargar is related to which of the following sports?

a) Weightlifting

b) Judo Karate

c) Shooting

d) Wrestling

11) Answer (A)

Solution:

Sanket Mahadev Sargar is related to Weightlifting.
Hence, option a is the correct answer.

Question 12: Kalinga cup is related to which of the following sports?

a) Hockey

b) Volleyball

c) Badminton

d) Football

12) Answer (D)

Solution:

Kalinga cup is related to Football.
Hence, option d is the correct answer.

Question 13: The Sudirman Cup is associated with which of the following games?

a) Golf

b) Cricket

c) Badminton

d) Tennis

13) Answer (C)

Solution:

The Sudirman Cup is associated with Badminton.

Question 14: In which of the following sports the number of players in each team is not fixed?

a) Golf

b) Kabaddi

c) Polo

d) Baseball

14) Answer (A)

Solution:

In Golf, the number of players in each team is not fixed.
Hence, option a is the correct answer.

Question 15: If a person is using Halfback, Pushin, Astroturf and Tiebreaker in a game, then which of the following games is that person playing?

a) Football

b) Table Tennis

c) Golf

d) Hockey

15) Answer (D)

Solution:

If a person is using Halfback, Pushin, Astroturf and Tiebreaker in a game, then he is playing Hockey.
Hence, option d is the correct answer.

Question 16: ‘Chukker’ is related to which of the following sports?

a) Football

b) Hockey

c) Golf

d) Polo

e) Volleyball

16) Answer (D)

Solution:

‘Chukker’ is related to Polo.
Hence, option d is the correct answer.

Question 17: Weightlifter Mirabai Chanu won silver medal at the 2020 Tokyo Olympics in which category .( In KG)

a) 39

b) 49

c) 59

d) 69

e) 79

17) Answer (B)

Solution:

Mirabai Chanu won the
silver medal and became the first Indian to win an Olympic medal at the
2020 Tokyo Games in the Women’s 49kg category.

Question 18: The term ” Spikers ” is associated with which sport .

a) Volleyball

b) Baseball

c) Basketball

d) Golf

e) Snooker

18) Answer (A)

Solution:

The term ” Spikers ” is associated with Volleyball .

Question 19: Who among the following won the F1 Italian Grand Prix 2021 .

a) Lewis Hamilton

b) Lando Norris

c) George Russel

d) Daniel Ricciardo

e) Charles Leclerc

19) Answer (D)

Solution:

Daniel Ricciardo won the F1 Italian Grand Prix 2021

Question 20: How far(in meters) did Neeraj Chopra threw his Javelin in the Tokyo Olympics that gave India a historic gold medal and ended India’s 121-year-old wait for an Olympic medal in athletics.

a) 86.24

b) 87.42

c) 87.58

d) 88.24

e) 85.56

20) Answer (C)

Solution:

Neeraj Chopra threw a 87.58meters long Javelin that gave India a historic gold medal at the Tokyo Olympics.

Download SSC Preparation App

Enroll to 15 SSC CHSL 2022 Mocks At Just Rs. 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here