Sports Questions for SSC MTS

0
537
Sports GK Questions

Sports Questions for SSC MTS

Here you can download the Sports Questions for SSC MTS PDF with solutions by Cracku. These are the most important Sports questions PDF prepared by various sources also based on previous year’s papers. Utilize this PDF for Sports for SSC MTS preparation. You can find a list of the most important Sports questions in this PDF, which will help you to test yourself and practice. So you can click on the below link to download the PDF for reference and do more practice.

Download Sports Questions for SSC MTS

Enroll to 15 SSC MTS 2022 Mocks At Just Rs. 149

Question 1: Match List I with List II

Choose the correct answer from the options given below:

a) (A)-(ii), (B)-(iv), (C)-(i), (D)-(iii)

b) (A)-(iii), (B)-(iv), (C)-(ii), (D)-(i)

c) (A)-(ii), (B)-(iii), (C)-(i), (D)-(iv)

d) (A)-(ii), (B)-(iii), (C)-(iv), (D)-(i)

1) Answer (B)

Question 2: The term butterfly is associated with

a) Kabaddi

b) Boxing

c) Swimming

d) Wrestling

2) Answer (C)

Question 3: Who among the following won the ‘Laureus 2021 sportsman of the year’ award?

a) Novak Djokovic

b) Lewis Hamilton

c) Rafael Nadal

d) Max Verstappen

3) Answer (C)

Solution:

Rafael Nadal won the ‘Laureus 2021 sportsman of the year’ award.

Question 4: The 2018 Asian Games were hosted by ____.

a) India

b) China

c) Indonesia

d) Japan

4) Answer (C)

Solution:

The 2018 Asian Games were hosted by Indonesia.

Question 5: The term ‘pitcher’ is associated with which of the following sports?

a) Golf

b) Baseball

c) Volleyball

d) Tennis

5) Answer (B)

Solution:

The term ‘pitcher’ is associated with Baseball.

Take a free SSC MTS Tier-1 mock test

Download SSC CGL Tier-1 Previous Papers PDF

Question 6: Solheim Cup is related to which of the following sports?

a) Golf

b) Table Tennis

c) Football

d) Badminton

6) Answer (A)

Solution:

The Solheim Cup is related to Golf.
Hence, option a is the correct answer.

Question 7: Which of the following countries’ national game is not ‘Football’?

a) Mauritius

b) Israel

c) Malaysia

d) Italy

7) Answer (C)

Solution:

Malaysia’s national game is not ‘Football’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 8: Sanket Mahadev Sargar is related to which of the following sports?

a) Weightlifting

b) Judo Karate

c) Shooting

d) Wrestling

8) Answer (A)

Solution:

Sanket Mahadev Sargar is related to Weightlifting.
Hence, option a is the correct answer.

Question 9: Kalinga cup is related to which of the following sports?

a) Hockey

b) Volleyball

c) Badminton

d) Football

9) Answer (D)

Solution:

Kalinga cup is related to Football.
Hence, option d is the correct answer.

Question 10: The Sudirman Cup is associated with which of the following games?

a) Golf

b) Cricket

c) Badminton

d) Tennis

10) Answer (C)

Solution:

The Sudirman Cup is associated with Badminton.

Question 11: Who won the National Billiards Title 2021?

a) Vidya Pillai

b) Pankaj Advani

c) Shrikrishna

d) Dhruv Sitwala

11) Answer (B)

Solution:

Pankaj Advani won the National Billiards Title 2021.
Hence, option b is the correct answer.

Question 12: Which of the following players are associated with Wrestling?
(i) Bajrang Punia
(ii) Amit Panghal
(iii) Yogeshwar Dutt
(iv) Mahabir Singh

a) (i), (ii) and (iii)

b) (ii), (iii) and (iv)

c) (i), (ii) and (iv)

d) (i), (iii) and (iv)

12) Answer (D)

Solution:

Except Amit Panghal, all the players are associated with Wrestling. He is a boxer.
Hence, option d is the correct answer.

Question 13: The term ‘Smash’ is not related to which of the following games?

a) Tennis

b) Volleyball

c) Football

d) Badminton

13) Answer (C)

Solution:

In Football, ‘Smash’ is not used.
Hence, option c is the correct answer.

Question 14: Which of the following was the first batsman to hit six sixes in an over in International Cricket?

a) Kieron Pollard

b) Yuvraj Singh

c) Jaskaran Malhotra

d) Herschelle Gibbs

14) Answer (D)

Solution:

Herschelle Gibbs was the first batsman to hit six sixes in an over in International Cricket.
Hence, option d is the correct answer.

Question 15: In which of the following sports the number of players in each team is not fixed?

a) Golf

b) Kabaddi

c) Polo

d) Baseball

15) Answer (A)

Solution:

In Golf, the number of players in each team is not fixed.
Hence, option a is the correct answer.

Question 16: If a person is using Halfback, Pushin, Astroturf and Tiebreaker in a game, then which of the following games is that person playing?

a) Football

b) Table Tennis

c) Golf

d) Hockey

16) Answer (D)

Solution:

If a person is using Halfback, Pushin, Astroturf and Tiebreaker in a game, then he is playing Hockey.
Hence, option d is the correct answer.

Question 17: ‘Chukker’ is related to which of the following sports?

a) Football

b) Hockey

c) Golf

d) Polo

e) Volleyball

17) Answer (D)

Solution:

‘Chukker’ is related to Polo.
Hence, option d is the correct answer.

Question 18: The term ” Spikers ” is associated with which sport .

a) Volleyball

b) Baseball

c) Basketball

d) Golf

e) Snooker

18) Answer (A)

Solution:

The term ” Spikers ” is associated with Volleyball .

Question 19: Who among the following won the F1 Italian Grand Prix 2021 .

a) Lewis Hamilton

b) Lando Norris

c) George Russel

d) Daniel Ricciardo

e) Charles Leclerc

19) Answer (D)

Solution:

Daniel Ricciardo won the F1 Italian Grand Prix 2021

Question 20: How far(in meters) did Neeraj Chopra threw his Javelin in the Tokyo Olympics that gave India a historic gold medal and ended India’s 121-year-old wait for an Olympic medal in athletics.

a) 86.24

b) 87.42

c) 87.58

d) 88.24

e) 85.56

20) Answer (C)

Solution:

Neeraj Chopra threw a 87.58meters long Javelin that gave India a historic gold medal at the Tokyo Olympics.

Download SSC Preparation App

Enroll to 15 SSC MTS 2022 Mocks At Just Rs. 149

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here