Sentence Rearrangement Questions for MAH-CET

0
105
_Sentence Rearrangement Questions
_Sentence Rearrangement Questions

Sentence Rearrangement (odd sentences) Questions for MAH-CET

Here you can download a free Sentence Rearrangement (Odd Sentences) questions PDF with answers for MAH MBA CET 2022 by Cracku. These are some tricky questions in the MAH MBA CET 2022 exam that you need to find the Sentence Rearrangement of answers for the given questions. These questions will help you to make practice and solve the Sentence Rearrangement questions in the MAH MBA CET exam. Utilize this best PDF practice set which is included answers in detail. Click on the below link to download the Sentence Rearrangement MCQ PDF for MBA-CET 2022 for free.

Download Sentence Rearrangement Questions for MAH-CET

Enroll to MAH-CET 2022 Crash Course

Question 1: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) 17

b) 13

c) 63

d) 71

e) 23

1) Answer (C)

Solution:

Except 63, all are prime numbers, hence 63 is the odd one.

=> Ans – (C)

Question 2: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Watermelon

b) Papaya

c) Jackfruit

d) Pineapple

e) Sweetlime

2) Answer (D)

Solution:

Among the given options, only pineapple is grown underground, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Question 3: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Cuckoo

b) Crow

c) Bat

d) Parrot

e) Sparrow

3) Answer (C)

Solution:

Except bat, all others are birds. Bat is a mammal, hence the odd one.

=> Ans – (C)

Question 4: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Fruit

b) Flower

c) Leaf

d) Petal

e) Tree

4) Answer (E)

Solution:

Fruit, flower, leaf and petal are all parts of tree, hence tree is the odd one out.

=> Ans – (E)

Question 5: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) Yellow

b) Blue

c) Pink

d) Green

e) Red

5) Answer (C)

Solution:

Except for pink, remaining colours are rainbow colours, hence pink is the odd one out.

=> Ans – (C)

Take Free MAH-CET mock tests here

Enroll to 5 MAH CET Latest Mocks For Just Rs. 299

Question 6: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) 23

b) 29

c) 37

d) 39

e) 31

6) Answer (D)

Solution:

Apart from 39, all are prime numbers. Thus, 39 is the odd one out.

=> Ans – (D)

Question 7: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?

a) PS

b) FI

c) AD

d) KN

e) GD

7) Answer (E)

Solution:

(A) : P (+3 letters) = S

(B) : F (+3 letters) = I

(C) : A (+3 letters) = D

(D) : K (+3 letters) = N

(E) : G (-3 letters) = D

=> Ans – (E)

Question 8: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Bat

b) Spider

c) Mosquito

d) Butterfly

e) Cockroach

8) Answer (A)

Solution:

Spider, Mosquito, Butterfly and Cockroach are insects while bat is a bird, hence it is the odd one.

=> Ans – (A)

Question 9: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is one that does not belong to that group ?

a) Orange

b) Apple

c) Guava

d) Papaya

e) Mango

9) Answer (E)

Solution:

Apart from Mango, all have more than one seed, hence mango is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 10: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Table

b) Desk

c) Wardrobe

d) Computer

e) Chair

10) Answer (D)

Solution:

Among the given options, only computer is an electrical appliance, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Question 11: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 21

b) 35

c) 42

d) 56

e) 49

11) Answer (E)

Solution:

Among the given numbers, only 49 is a perfect square, hence it is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 12: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 50

b) 65

c) 170

d) 255

e) 290

12) Answer (D)

Solution:

(A) : 50 = $7^2+1$

(B) : 65 = $8^2+1$

(C) : 170 = $13^2+1$

(D) : 255 = $16^2-1$

(E) : 290 = $17^2+1$

=> Ans – (D)

Question 13: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Hill

b) Valley

c) Dam

d) River

e) Mountain

13) Answer (D)

Solution:

River is a natural water habitat, hence it is the odd one.

=> Ans – (D)

Question 14: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 24

b) 48

c) 32

d) 72

e) 64

14) Answer (E)

Solution:

Among the given numbers, only 64 is a perfect square, hence it is the odd one.

=> Ans – (E)

Question 15: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Garlic

b) Ginger

c) Carrot

d) Radish

e) Brinjal

15) Answer (E)

Solution:

Garlic, ginger, carrot and radish grow below the surface, hence brinjal is the odd one.

=> Ans – (E)

Take MAH-CET Mock Tests

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here