Odd Sentences Questions for MAH-CET

0
84
Odd Sentences Questions
Odd Sentences Questions

Odd Sentences Questions for MAH-CET

Here you can download a free Odd Sentence questions PDF with answers for MAH MBA CET 2022 by Cracku. These are some tricky questions in the MAH MBA CET 2022 exam that you need to find the Odd Sentence of answers for the given questions. These questions will help you to make practice and solve the Odd Sentence questions in the MAH MBA CET exam. Utilize this best PDF practice set which is included answers in detail. Click on the below link to download the Odd Sentence MCQ PDF for MBA-CET 2022 for free.

Download Odd Sentences Questions for MAH-CET

Enroll to MAH-CET 2022 Crash Course

Instructions

Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

Question 1: 

a) Fast

b) Quick

c) Sudden

d) Rapid

e) Speedy

1) Answer (C)

Solution:

Fast, quick, rapid and speedy are synonyms, thus sudden is the odd one out.

=> Ans – (C)

Question 2: 

a) Triumph

b) Win

c) Success

d) Growth

e) Victory

2) Answer (D)

Solution:

The words ‘triumph’, ‘win’, ‘success’ and ‘victory’ are synonyms, thus growth is the odd one out.

=> Ans – (D)

Instructions

<p “=””>Four of the following five are alike in a certain way based on the English alphabetical series and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

Question 3: 

a) XZTV

b) QSMO

c) VXSU

d) FHBD

e) MOIK

3) Answer (C)

Solution:

(A) : X (+2 letters) = Z (-6 letters) = T (+2 letters) = V

(B) : Q (+2 letters) = S (-6 letters) = M (+2 letters) = O

(C) : V (+2 letters) = X (-5 letters) = S (+2 letters) = U

(D) : F (+2 letters) = H (-6 letters) = B (+2 letters) = D

(E) : M (+2 letters) = O (-6 letters) = I (+2 letters) = K

=> Ans – (C)

Question 4: 

a) LOK

b) WZV

c) RUQ

d) DFC

e) ILH

4) Answer (D)

Solution:

(A) : L (+3 letters) = O (-4 letters) = K

(B) : W (+3 letters) = Z (-4 letters) = V

(C) : R (+3 letters) = U (-4 letters) = Q

(D) : D (+2 letters) = F (-4 letters) = C

(E) : I (+3 letters) = L (-4 letters) = H

=> Ans – (D)

Question 5: 

a) TOQR

b) YTUV

c) KFHI

d) WRTU

e) QLNO

5) Answer (B)

Solution:

(A) : T (-5 letters) = O (+2 letters) = Q (+1 letter) = R

(B) : Y (-5 letters) = T (+1 letter) = U (+1 letter) = V

(C) : K (-5 letters) = F (+2 letters) = H (+1 letter) = I

(D) : W (-5 letters) = R (+2 letters) = T (+1 letter) = U

(E) : Q (-5 letters) = L (+2 letters) = N (+1 letter) = O

=> Ans – (B)

Take Free MAH-CET mock tests here

Enroll to 5 MAH CET Latest Mocks For Just Rs. 299

Question 6: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

a) Stem

b) Tree

c) Root

d) Branch

e) Leaf

6) Answer (B)

Solution:

Stem, root, branch and leaf are all parts of a tree, hence tree is the odd one.

=> Ans – (B)

Question 7: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group, which isthe one tat does not belong to that group?

a) Violin

b) Harp

c) Guitar

d) Flute

e) Sitar

7) Answer (D)

Solution:

Apart from flute, all of violin, guitar, harp and sitar are string instruments, hence flute is the odd one out.

=> Ans – (D)

Question 8: ‘Talk’ is related to ‘Speak’ in a certain way. Similarly, ‘Honest’ is related to ‘Truthful’. Following the same logic, ‘Listen’ is related to ‘……………………….’

a) Music

b) Ears

c) Hear

d) Ignore

e) Sound

8) Answer (C)

Solution:

Talk-Speak, Honest-truthful are synonyms, hence synonym of listen is hear.

=> Ans – (C)

Question 9: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group ?

a) Rose

b) Marigold

c) Lotus

d) Hibiscus

e) Jasmine

9) Answer (C)

Solution:

Among the given options, only lotus grows in water, hence it is the odd one.

=> Ans – (C)

Question 10: Four of the following ve are alike in a certain way and so form a group which is the one that does not belong to that group ?

a) 29

b) 85

c) 147

d) 125

e) 53

10) Answer (D)

Solution:

Apart from $125=5^3$, none of the numbers are perfect cube.

=> Ans – (D)

Question 11: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to the group ?

a) Paper

b) Pencil

c) Pen

d) Marker

e) Highlighter

11) Answer (A)

Solution:

Pencil, pen, marker and highlighter all contain an ink to write or mark, hence paper is the odd one.

=> Ans – (A)

Question 12: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) Sweet

b) Cake

c) Pastry

d) Bread

e) Biscuit

12) Answer (A)

Solution:

Cake, pastry, bread and biscuits are all made in bakery using breads, hence sweet is the odd one out.

=> Ans – (A)

Question 13: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

a) 78

b) 48

c) 62

d) 54

e) 42

13) Answer (B)

Solution:

Only 48 is a multiple of 4, all are multiples of only 2, hence 48 is the odd one out.

=> Ans – (B)

Question 14: Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which of the following does not belong to that group ?

a) Think

b) Reflect

c) Speak

d) Consider

e) Ponder

14) Answer (C)

Solution:

Think, reflect, consider and ponder are synonyms, hence speak (in the form of language) is the odd one.

=> Ans – (C)

Question 15: Four of the following live are alike in a certain way and hcitce a group. Which of the following does not belong to that group ?

a) 49

b) 36

c) 16

d) 27

e) 25

15) Answer (D)

Solution:

Apart from 27, all the given numbers are perfect squares, hence 27 is the odd one out.

=> Ans – (D)

Take MAH-CET Mock Tests

Enroll to CAT 2022 course

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here