Monthly Important Current Affairs Questions (1st Dec 2022 to 31st Dec 2022)

0
1097
Monthly Current Affairs 1st Dec 2022 to 31st Dec 2022
Monthly Current Affairs 1st Dec 2022 to 31st Dec 2022

Monthly Important Current Affairs questions (1st Dec 2022 to 31st Dec 2022)

Download Monthly Important Current Affairs for XAT, TISSNET & CMAT Exams PDF – Important Monthly current Affairs questions (1st Dec 2022 to 31st Dec 2022). Practice Important Current Affairs Questions paper tests, and these are the practice question to have a firm grasp on the Current Affairs topic in the MBA exams. Top 70+ very Important Current Affairs Questions for MBA exams based on asked questions on current Affairs.

Download Important Current Affairs questions 1st Dec 2022 to 31st Dec 2022

Enroll to XAT 2023 Mocks & Sectionals

Question 1: Who won Mrs World 2022 title?

a) Shaylyn Ford

b) Kate Schneider

c) Sargam Koushal

d) Kaley Sparling

1) Answer (C)

Solution:

Sargam Koushal won Mrs World 2022 title.
Hence, option c is the correct answer.

Question 2: World’s first tobacco law to ban smoking was passed by __________.

a) Japan

b) Australia

c) France

d) New Zealand

2) Answer (D)

Solution:

World’s first tobacco law to ban smoking was passed by New Zealand.
Hence, option d is the correct answer.

Question 3: India’s first passive tax saver fund was launched by _________________.

a) IIFL Mutual Fund

b) HDFC Mutual Fund

c) IDFC Mutual Fund

d) ICICI Prudential Mutual Fund

3) Answer (A)

Solution:

India’s first passive tax saver fund was launched by IIFL Mutual Fund.
Hence, option a is the correct answer.

Question 4: What is the rank of India in Global Aviation Safety Rankings 2022?

a) 44th

b) 52nd

c) 56th

d) 48th

4) Answer (D)

Solution:

The rank of India in Global Aviation Safety Rankings 2022 is 48th. It is topped by Singapore.
Hence, option d is the correct answer.

Question 5: Who inaugurated the sports science centre at M.G. Stadium in Udupi Karnataka in december 2022?

a) Kiren Rijiju

b) Anurag Thakur

c) Dr. Jitendra Singh

d) Narendra Modi

5) Answer (B)

Solution:

Anurag Thakur inaugurated the sports science centre at M.G. Stadium in Udupi Karnataka in december 2022.
Hence, option b is the correct answer.

Question 6: Which of the following is the only indian sportsperson in the Forbes annual 2022 list of highest paid female athletes?

a) Saina Nehwal

b) Mary Kom

c) Hima Das

d) PV Sindhu

6) Answer (D)

Solution:

PV Sindhu is the only indian sportsperson in the Forbes annual 2022 list of highest paid female athletes.
Hence, option d is the correct answer.

Question 7: The 10th edition of North East festival was started in ________.

a) New Delhi

b) Chandigarh

c) Guwahati

d) Jaipur

7) Answer (A)

Solution:

The 10th edition of North East festival was started in New Delhi(Jawaharlal Nehru Stadium).
Hence, option a is the correct answer.

Question 8: Right to Repair Portal for consumers was launched by ___________.

a) Narendra Modi

b) Pralhad Joshi

c) Piyush Goel

d) Amit Shah

8) Answer (C)

Solution:

Right to Repair Portal for consumers was launched by Piyush Goel.
Hence, option c is the correct answer.

Question 9: What is the global minimum tax adopted by European Union on Big Business?

a) 15%

b) 20%

c) 25%

d) 18%

9) Answer (A)

Solution:

The global minimum tax adopted by European Union on Big Business is 15%.
Hence, option a is the correct answer.

Question 10: The 599th Meeting of Central Board of RBI was held in which of the following cities?

a) New Delhi

b) Kolkata

c) Mumbai

d) Chandigarh

10) Answer (B)

Solution:

The 599th Meeting of Central Board of RBI was held in Kolkata. It was chaired by RBI Governor Shaktikanta Das.
Hence, option b is the correct answer.

Question 11: PETA India’s 2022 Person of the Year title was awarded to ____________.

a) Deepika Padukone

b) Alia Bhatt

c) Kangana Ranaut

d) Sonakshi Sinha

11) Answer (D)

Solution:

PETA India’s 2022 Person of the Year title was awarded to Sonakshi Sinha.
Hence, option d is the correct answer.

Question 12: The 13th WTO ministerial meeting in 2024 will be held in ________.

a) Switzerland

b) Qatar

c) UAE

d) Singapore

12) Answer (C)

Solution:

The 13th WTO ministerial meeting in 2024 will be held in Abu Dhabi, UAE.
Hence, option c is the correct answer.

Question 13: The 8th India International Science Festival 2022 will be held in which of the following cities?

a) Mumbai

b) Bhopal

c) Lucknow

d) Chennai

13) Answer (B)

Solution:

The 8th India International Science Festival 2022 will be held in Bhopal.
Hence, option b is the correct answer.

Question 14: The first country to auction spectrum for satellite communication is _________.

a) China

b) Japan

c) USA

d) India

14) Answer (D)

Solution:

The first country to auction spectrum for satellite communication is India.
Hence, option d is the correct answer.

Question 15: Which of the following country was removed from UN Commission on the Status of Women in december 2022?

a) Australia

b) Syria

c) Iran

d) Turkey

15) Answer (C)

Solution:

Iran was removed from UN Commission on the Status of Women in december 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 16: ‘International conference on the contributions of J C Bose : A Satyagrahi Scientist’ was held in ____________ during December 2022.

a) New Delhi

b) Mumbai

c) Chandigarh

d) Kolkata

16) Answer (A)

Solution:

‘International conference on the contributions of J C Bose : A Satyagrahi Scientist’ was held in New Delhi during December 2022.
Hence, option a is the correct answer.

Question 17: A Guinness World Record by constructing the longest double decker was successfully made by ___________ in december 2022.

a) Delhi Metro

b) Jaipur Metro

c) Nagpur Metro

d) Hyderabad Metro

17) Answer (C)

Solution:

A Guinness World Record by constructing the longest double decker was successfully made by Nagpur Metro in december 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 18: An ‘Ocean Wave Energy Converter’ named ‘Sindhuja-I’ was developed by the researchers of which of the following organizations?

a) IIT Madras

b) IIT Bombay

c) IIT Kharagpur

d) IIT Delhi

18) Answer (A)

Solution:

An ‘Ocean Wave Energy Converter’ named ‘Sindhuja-I’ was developed by the researchers of IIT Madras.
Hence, option a is the correct answer.

Question 19: ‘Prahari app’ was launched by which of the following person?

a) Narendra Modi

b) Kiren Rijiju

c) Rajnath Singh

d) Amit Shah

19) Answer (D)

Solution:

‘Prahari app’ was launched by Amit Shah in New Delhi.
Hence, option d is the correct answer.

Question 20: The G20 Digital Innovation Alliance in december 2022 was launched by _____________.

a) Amit Shah

b) Nityanand Rai

c) Ashwini Vaishnaw

d) Narendra Modi

20) Answer (C)

Solution:

The G20 Digital Innovation Alliance in december 2022 was launched by Ashwini Vaishnaw. He also launched the ‘Stay Safe Online campaign’.
Hence, option c is the correct answer.

Question 21: SwasthGarbh app was made by AIIMS Delhi for pregnant women with which of the following institutions?

a) IIT Kharagpur

b) IIT Madras

c) IIT Bombay

d) IIT Roorkee

21) Answer (D)

Solution:

SwasthGarbh app was made by AIIMS Delhi for pregnant women with IIT Roorkee.
Hence, option d is the correct answer.

Question 22: ‘Nijaat’ campaign of which of the following states got IACP 2022 Award?

a) Chhattisgarh

b) Rajasthan

c) Punjab

d) West Bengal

22) Answer (A)

Solution:

‘Nijaat’ campaign of Chhattisgarh got IACP 2022 Award.
Hence, option a is the correct answer.

Question 23: Who was awarded the VinFuture Special Prize 2022?

a) Thalappil Pradeep

b) Sudhir Kumar Jain

c) M. P. Ganesh

d) H. C. Verma

23) Answer (A)

Solution:

Professor Thalappil Pradeep was awarded the VinFuture Special Prize 2022.
Hence, option a is the correct answer.

Question 24: Which of the following organization’s headquarters won Green Building Award of the GRIHA Exemplary Performance Award 2022?

a) SEBI

b) IRDAI

c) UIDAI

d) RBI

24) Answer (C)

Solution:

UIDAI’s headquarters won Green Building Award of the GRIHA Exemplary Performance Award 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 25: Which of the following players became the most expensive player of IPL 2023 after breaking all the previous records?

a) Ben Stokes

b) Cameron Green

c) Chris Morris

d) Sam Curran

25) Answer (D)

Solution:

Sam Curran became the most expensive player of IPL 2023 after breaking all the previous records.
Hence, option d is the correct answer.

Question 26: Mopa International Airport has been renamed on the name of which of the following person?

a) Atal Bihari Vajpayee

b) Manohar Parrikar

c) Sushma Swaraj

d) Arun Jaitley

26) Answer (B)

Solution:

Mopa International Airport has been renamed on the name of Manohar Parrikar. This airport is located in Goa. It was inaugurated by Narendra Modi.
Hence, option b is the correct answer.

Question 27: Who was elected as the first woman president of Indian Olympic Association?

a) P.T. Usha

b) PV Sindhu

c) Mary Kom

d) Deepika Kumari

27) Answer (A)

Solution:

P.T. Usha was elected as the first woman president of Indian Olympic Association.
Hence, option a is the correct answer.

Question 28: The first G20 FCBD(Finance and Central Bank Deputies) meeting was held in ____________.

a) Mumabi

b) New Delhi

c) Kolkata

d) Bengaluru

28) Answer (D)

Solution:

The first G20 FCBD(Finance and Central Bank Deputies) meeting was held in Bengaluru.
Hence, option d is the correct answer.

Question 29: India’s first innovation lab for debt collection was launched by __________.

a) SPIN Analytics

b) Fedo

c) Spocto

d) Meta

29) Answer (C)

Solution:

India’s first innovation lab for debt collection was launched by Spocto.
Hence, option c is the correct answer.

Question 30: Who became the new chairperson of NCBC(National Commission for Backward Classes) in december 2022?

a) Lokesh Kumar Prajapati

b) Hansraj Gangaram Ahir

c) Kaushlendra Singh Patel

d) Sudha Yadav

30) Answer (B)

Solution:

Hansraj Gangaram Ahir became the new chairperson of NCBC(National Commission for Backward Classes) in december 2022.
Hence, option b is the correct answer.

Question 31: First Bekal International beach festival was hosted by which of the following states?

a) Andhra Pradesh

b) Kerala

c) Odisha

d) Goa

31) Answer (B)

Solution:

First Bekal International beach festival was hosted by Kerala.
Hence, option b is the correct answer.

Question 32: Which of the following institutes won Wharton-QS Reimagine Education Awards 2022?

a) IIT Kharagpur

b) IIT Bombay

c) IIT Delhi

d) IIT Madras

32) Answer (D)

Solution:

IIT Madras won Wharton-QS Reimagine Education Awards 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 33: Which of the following became the official partner of FIH Men’s World Cup 2023?

a) Tata Steel

b) Byjus

c) Unacademy

d) JSW Steel

33) Answer (A)

Solution:

Tata Steel became the official partner of FIH Men’s World Cup 2023.
Hence, option a is the correct answer.

Question 34: Who won the Prime Minister’s Prize for Excellence in Science Teaching in Australia?

a) Veena Nair

b) Usha Yadav

c) H C Verma

d) Sudhir Kumar Jain

34) Answer (A)

Solution:

Veena Nair won the Prime Minister’s Prize for Excellence in Science Teaching in Australia.
Hence, option a is the correct answer.

Question 35: Who was elected as the first female president of TTFI(Table Tennis Federation of India)?

a) Deepika Kumari

b) Prashanti Singh

c) Mary Kom

d) Meghna Ahlawat

35) Answer (D)

Solution:

Meghna Ahlawat was elected as the first female president of TTFI(Table Tennis Federation of India).
Hence, option d is the correct answer.

Question 36: India’s first drone training conference was inaugurated by _______________.

a) Narendra Modi

b) Anurag Thakur

c) Jyotiraditya Scindia

d) Rajnath Singh

36) Answer (B)

Solution:

India’s first drone training conference was inaugurated by Anurag Thakur.
Hence, option b is the correct answer.

Question 37: What is the rank of India in the world’s strongest passport list 2022 published by Arton Capital?

a) 91st

b) 85th

c) 82nd

d) 87th

37) Answer (D)

Solution:

The rank of India in the world’s strongest passport list 2022 published by Arton Capital is 87th. It is topped by UAE.
Hence, option d is the correct answer.

Question 38: Who became the Prime Minister of Ireland in December 2022?

a) Michael D. Higgins

b) Ashok Varadkar

c) Simon Coveney

d) Leo Varadkar

38) Answer (D)

Solution:

Leo Varadkar became the Prime Minister of Ireland in December 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 39: On 1st July 2023, who will become the president of Harvard University?

a) Claudine Gay

b) Lawrence Summers

c) Drew Gilpin Faust

d) Lawrence Bacow

39) Answer (A)

Solution:

On 1st July 2023, Claudine Gay (First African American) will become the president of Harvard University. Currently Lawrence Bacow is the president of Harvard University.
Hence, option a is the correct answer.

Question 40: To deal with acute cardiac problems, Artificial Heart was developed by which of the following institutes?

a) IIT Kharagpur

b) IIT Hyderabad

c) IIT Bombay

d) IIT Kanpur

40) Answer (D)

Solution:

To deal with acute cardiac problems, Artificial Heart was developed by IIT Kanpur.
Hence, option d is the correct answer.

Question 41: The ‘Goblin Mode’ as the word of year 2022 was chosen by __________________.

a) Cambridge Dictionary

b) Oxford dictionary

c) Merriam-Webster dictionary

d) Collins dictionary

41) Answer (B)

Solution:

The ‘Goblin Mode’ as the word of year 2022 was chosen by Oxford dictionary.
Hence, option b is the correct answer.

Question 42: Who was elected as the new Prime Minister of Fiji in december 2022?

a) Frank Bainimarama

b) Dr. Jona Senilagakali

c) Sitiveni Rabuka

d) Laisenia Qarase

42) Answer (C)

Solution:

Sitiveni Rabuka was elected as the new Prime Minister of Fiji in december 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 43: The Chief Justice of India D Y Chandrachud constituted a committee to conduct accessibility audit of Supreme Court premises. It is headed by __________________.

a) Justice S Ravindra Bhat

b) Justice U. U. Lalit

c) Justice Bela Trivedi

d) Justice N. V. Ramana

43) Answer (A)

Solution:

The Chief Justice of India D Y Chandrachud constituted a committee to conduct accessibility audit of Supreme Court premises. It is headed by Justice S Ravindra Bhat.
Hence, option a is the correct answer.

Question 44: Who became the new chairman of NABARD(National Bank for Agriculture and Rural Development) in december 2022?

a) Urvish Shah

b) Revathy Iyer

c) Shaji K V

d) M. D. Patra

44) Answer (C)

Solution:

Shaji K V became the new chairman of NABARD(National Bank for Agriculture and Rural Development) in december 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 45: Which of the following was the most frequently searched on Google in India in the year 2022?

a) CoWIN

b) Asia Cup

c) FIFA World Cup

d) IPL(Indian Premier League)

45) Answer (D)

Solution:

IPL(Indian Premier League) was the most frequently searched on Google in India in the year 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 46: Which of the following companies won the award of best globally competitive power company of India in 2022 in Hydropower and Renewable Energy sector?

a) GAIL

b) NHPC

c) BHEL

d) NTPC

46) Answer (B)

Solution:

NHPC won the award of best globally competitive power company of India (in Hydropower and Renewable Energy Sector) at PRAKASHmay ‘15th Enertia Awards 2022’.
Hence, option b is the correct answer.

Question 47: Who has been appointed as the first chancellor of Gati Shakti Vishwavidyalaya, Vadodara?

a) Dr. Manoj Chaudhary

b) Nitin Gadkari

c) Ashwini Vaishnaw

d) Anurag Thakur

47) Answer (C)

Solution:

Ashwini Vaishnaw and Dr. Manoj Chaudhary has been appointed as the first chancellor and vice chancellor of Gati Shakti Vishwavidyalaya, Vadodara.
Hence, option c is the correct answer.

Question 48: Mission ‘SWOT’ for the Survey of Earth’s Water was launched by ______.

a) JAXA

b) NASA

c) DRDO

d) ISRO

48) Answer (B)

Solution:

Mission ‘SWOT’ (Surface Water and Ocean Topography) for the Survey of Earth’s Water was launched by NASA.
Hence, option b is the correct answer.

Question 49: Which of the following states’ high court banned mobile phones in the temples?

a) Maharashtra

b) Karnataka

c) Uttarakhand

d) Tamil Nadu

49) Answer (D)

Solution:

Tamil Nadu’s (Madras High Court) high court banned mobile phones in the temples.
Hence, option d is the correct answer.

Question 50: Zuari Bridge which is India’s second longest cable stayed eight lane bridge opened in which of the following states in december 2022?

a) Uttarakhand

b) Goa

c) Tamil Nadu

d) West Bengal

50) Answer (B)

Solution:

Zuari Bridge which is India’s second longest cable stayed eight lane bridge opened in Goa.
Hence, option b is the correct answer.

Question 51: In the FIFA World Cup, Golden Boot award 2022 was won by _____________.

a) Lionel Messi

b) Olivier Giroud

c) Kylien Mbappe

d) Cristiano Ronaldo

51) Answer (C)

Solution:

In the FIFA World Cup, Golden Boot award 2022 was won by Kylien Mbappe.
Hence, option c is the correct answer.

Question 52: Who has been appointed as the new Chairman of NHAI(National Highways Authority of India)?

a) Mahabir Singh

b) Santosh Kumar Yadav

c) R. K. Pandey

d) Varun Agarwal

52) Answer (B)

Solution:

Santosh Kumar Yadav has been appointed as the new Chairman of NHAI(National Highways Authority of India).
Hence, option b is the correct answer.

Question 53: As per CEBR(Centre for Economics and Business Research), India will become the 10 trillion dollar economy by which of the following year?

a) 2047

b) 2037

c) 2045

d) 2035

53) Answer (D)

Solution:

As per CEBR(Centre for Economics and Business Research), India will become the 10 trillion dollar economy by 2035.
Hence, option d is the correct answer.

Question 54: The list of best cuisines of the world 2022 was topped by _________.

a) Indian

b) Japan

c) Italy

d) China

54) Answer (C)

Solution:

The list of best cuisines of the world 2022 was topped by Italy. India is on the 5th place in this list.
Hence, option c is the correct answer.

Question 55: As per the World Bank, which of the following became the first country in the world to receive 100 billion dollar from remittances in 2022?

a) Mexico

b) India

c) Philippines

d) China

55) Answer (B)

Solution:

As per the World Bank, India became the first country in the world to receive 100 billion dollar from remittances in 2022.
Hence, option b is the correct answer.

Question 56: India’s first Carbon Neutral Farm inaugurated in which of the following states?

a) Tamil Nadu

b) Kerala

c) Karnataka

d) Maharashtra

56) Answer (B)

Solution:

India’s first Carbon Neutral Farm inaugurated in Kerala.
Hence, option b is the correct answer.

Question 57: Which of the following countries printed the first banknotes with two women’s signatures in december 2022?

a) UK

b) China

c) Russia

d) US

57) Answer (D)

Solution:

US printed the first banknotes with two women’s signatures in december 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 58: Who became the new chief minister of Himachal Pradesh?

a) Rajendra Vishwanath Arlekar

b) Sukhwinder Singh Sukhu

c) Pratibha Singh

d) Mukesh Agnihotri

58) Answer (B)

Solution:

Sukhwinder Singh Sukhu became the new chief minister of Himachal Pradesh. Mukesh Agnihotri became the deputy chief minister of the state.
Hence, option b is the correct answer.

Question 59: As per the Hurun Global 500 rankings released in december 2022, what is the rank of India in the list of valuable companies?

a) sixth

b) fourth

c) seventh

d) fifth

59) Answer (D)

Solution:

As per the Hurun Global 500 rankings released in december 2022, the rank of India in the list of valuable companies is fifth. It is topped by the US.
Hence, option d is the correct answer.

Question 60: Which of the following became the first Indian state to pass the Lokayukta Bill?

a) Kerala

b) Maharashtra

c) Karnataka

d) Madhya Pradesh

60) Answer (B)

Solution:

Maharashtra became the first Indian state to pass the Lokayukta Bill.
Hence, option b is the correct answer.

Question 61: The first case of deadly brain eating amoeba infection was reported in which of the following countries in decmeber 2022?

a) North Korea

b) India

c) China

d) South Korea

61) Answer (D)

Solution:

The first case of deadly brain eating amoeba infection was reported in South Korea in decmeber 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 62: Who is appointed as the new CEO of railway board?

a) Vinay Kumar Tripathi

b) Vinod Kumar Yadav

c) Anil Kumar Lahoti

d) Suneet Sharma

62) Answer (C)

Solution:

Anil Kumar Lahoti is appointed as the new chairman and CEO of railway board.
Hence, option c is the correct answer.

Question 63: Who is appointed as the new CEO of FSSAI?

a) Rajesh Bhusan

b) Manish Kumar Mishra

c) Arun Singhal

d) Ganji Kamala V Rao

63) Answer (D)

Solution:

Ganji Kamala V Rao is appointed as the new CEO of FSSAI.
Hence, option d is the correct answer.

Question 64: The 30th Ekalabya Puraskar for the year 2022 was won by ____________.

a) Nikhat Zareen

b) Swasti Singh

c) Vinesh Phogat

d) Lovlina Borgohain

64) Answer (B)

Solution:

The 30th Ekalabya Puraskar for the year 2022 was won by Swasti Singh.
Hence, option b is the correct answer.

Question 65: Which of the following states topped in the average monthly income per agricultural household?

a) Punjab

b) Haryana

c) Uttar Pradesh

d) Meghalaya

65) Answer (D)

Solution:

Meghalaya topped in the average monthly income per agricultural household. Punjab is on the second place.
Hence, option d is the correct answer.

Question 66: Who was awarded the BBC sports personality of the year award 2022?

a) Vivianne Miedema

b) Lisa Evans

c) Beth Mead

d) Sarina Wiegman

66) Answer (C)

Solution:

Beth Mead was awarded the BBC sports personality of the year award 2022.
Hence, option c is the correct answer.

Question 67: World’s first commercial moon lander was launched by which of the following countries?

a) China

b) USA

c) Japan

d) India

67) Answer (C)

Solution:

World’s first commercial moon lander was launched by Japan.
Hence, option c is the correct answer.

Question 68: India’s first Surety Bond insurance for infrastructure projects was launched by _____________.

a) Nirmala Sitharaman

b) Nitin Gadkari

c) Narayan Tatu Rane

d) Narendra Modi

68) Answer (B)

Solution:

India’s first Surety Bond insurance for infrastructure projects was launched by Nitin Gadkari.
Hence, option b is the correct answer.

Question 69: India’s first Infantry Museum opened in which of the following states?

a) Maharashtra

b) West Bengal

c) Rajasthan

d) Madhya Pradesh

69) Answer (D)

Solution:

India’s first Infantry Museum opened in Madhya Pradesh(Mhow, Indore).
Hence, option d is the correct answer.

Question 70: A novel ‘Kaala Paani’ got Sahitya Akademi Award 2022 was written by M. Rajendran in which of the following languages?

a) Santali

b) Hindi

c) Tamil

d) Maithili

70) Answer (C)

Solution:

A novel ‘Kaala Paani’ got Sahitya Akademi Award 2022 was written by M. Rajendran in Tamil language.
Hence, option c is the correct answer.

Question 71: The first ever WTT(World Table Tennis) Series event in India will be hosted by ________.

a) Goa

b) Kerala

c) Odisha

d) Maharashtra

71) Answer (A)

Solution:

The first ever WTT(World Table Tennis) Series event in India will be hosted by Goa.
Hence, option a is the correct answer.

Question 72: Who became the new prime minister of Nepal on 25th December 2022?

a) KP Sharma Oli

b) Sher Bahadur Deuba

c) Bidya Devi Bhandari

d) Pushpa Kamal Dahal

72) Answer (D)

Solution:

Pushpa Kamal Dahal became the new prime minister of Nepal on 25th December 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Question 73: Who became the chief minister of Gujarat in december 2022?

a) C. R. Patil

b) Isudan Gadhvi

c) Nitinbhai Patel

d) Bhupendra Patel

73) Answer (D)

Solution:

Bhupendra Patel became the chief minister of Gujarat in december 2022.
Hence, option d is the correct answer.

Enroll to XAT 2023 Mocks & Sectionals

Download MBA Preparation App

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here