IBPS PO Prelims Spelling Mistakes Questions [Download PDF]

0
46
_ Spelling Mistakes Questions
_ Spelling Mistakes Questions

IBPS PO Prelims Spelling Mistakes Questions [Download PDF]

Spelling Mistakes is one of the key topics in the IBPS PO Prelims exam. Here you can download free Spelling Mistakes questions PDF with answers for IBPS PO Prelims 2022 by Cracku. These questions will help you to practice and solve the Spelling Mistakes questions in the IBPS PO exams. Utilize this best PDF practice set which includes the answers in detail. Click on the below link to download the Spelling Mistakes Usage MCQ questions PDF for IBPS PO Prelims 2022 for Free.

Download Spelling Mistakes Questions for IBPS PO Prelims

Download IBPS PO Previous Papers

Question 1: Select the correctly spelt word.

a) Itinarary

b) Sovereignty

c) Rennaissance

d) Greivance

1) Answer (B)

Solution:

Sovereignty means supreme power or authority.

Question 2: Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.

a) discripency

b) discripancy

c) discrepancy

d) descripancy

2) Answer (C)

Solution:

‘Discrepancy’ is the correct spelling of the word.

Question 3: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) Obeisance

b) Obeisanse

c) Obesance

d) Obesanse

3) Answer (A)

Solution:

‘Obeisance’ is the right way to spell the word. Obeisance is to respect.

Question 4: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) Mutiniers

b) Muteneers

c) Muteniers

d) Mutineers

4) Answer (D)

Solution:

Mutiny is to revolt. Mutineers are the persons who revolt. ‘Mutineers’ is the right way to spell the word

Question 5: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) murmuring

b) murmurring

c) murrmuring

d) murrmurring

5) Answer (A)

Solution:

Murmuring is the right usage. Thus, A is the answer

Take Free IBPS PO Mock Tests

Question 6: In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

a) possesses

b) posseses

c) posesses

d) poseses

6) Answer (A)

Solution:

Possesses is the right usage. thus, A is the answer.

Question 7: Select the word with the correct spelling.

a) lassoing

b) psychik

c) thacher

d) squezer

7) Answer (A)

Solution:

Only ‘lassoing’ is correctly spelt. psychik should be spelt as ‘psychic’, thacher should be spelt as ‘thatcher’, ‘squezer’ should be spelt as ‘squeezer’.

Question 8: Select the word with the correct spelling.

a) haunchhes

b) exulltant

c) marketted

d) transmit

8) Answer (D)

Solution:

The correct spelling of ‘haunchhes’ is ‘haunches’.
The correct spelling of ‘exulltant’ is ‘exultant’.
The correct spelling of ‘marketted’ is ‘marketed’.

The only word correctly spelled among the given options is ‘transmit’. Therefore, option D is the right answer.

Instructions

In following questions  four words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.

Question 9: 31

a) Combination

b) Exageration

c) Hallucination

d) Admonition

9) Answer (B)

Solution:

”Exageration” is wrongly spelt. The correct spelling is ”Exaggeration”.

Instructions

In the following questions, there are four different words out of which one is misspelt. Find the misspelt word as your answer.

Question 10: 

a) cartilage

b) marriage

c) privilage

d) carriage

10) Answer (C)

Solution:

The correct spelling of ‘privilage’ us ‘privilege’. Therefore, option C is the right answer.

Download IBPS PO Previous Papers

Download IBPS RRB PO Previous Papers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here