Current Affairs Today Quiz 5th December 2018

0
323
Current Affairs Today Quiz 5th December 2018
Current Affairs Today Quiz 5th December 2018

Current Affairs Today Quiz 5th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 5th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 5th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who was awarded with 2018 Ballon d’Or award for Football in Paris?

1.Cristiano Ronaldo

2.Luka Modric

3.Lionel messi

4.Neymar Jr

Ans:  2 – Luka Modric

2.On which day was the Indian Navy day observed to commemorate the offensive actions of Indian Navy during 1971 war?

1.December 5

2.December 4

3.December 3

4.December 2

Ans: 2 – December 4

3.Who has been appointed as the new Finance Secretary in the Ministry Of Finance?

1.Ajay Narayan Jha

2.Ajay Bhushan Panday

3.Sanjay Kumar Mishra

4.Subhash Chandra Garg

Ans: 1 – Ajay Narayan Jha

4.Who was made the new brand ambassador for SBI digital app YONO (You Only Need One)?

1.Sakshi Malik

2.Bajrang Punia

3.Hima Das

4.Swapna Barman

Ans: 4 – Swapna Barman

5.Which satellite is the India’s first privately built satellite that was launched by the SPACEX recently?

1.Exseed SAT 1

2.Exorbit SAT 1

3.Newone SAT 1

4.Preten SAT 1

Ans: 1 – Exseed SAT 1

6.With which business entity was the Hindustan Unilever Limited HUL, India’s largest consumer goods company going to merge?

1.Nestle

2.GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Limited

3.ITC Limited

4.Reliance Industries

Ans: 2 – GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Limited

7.Who has been appointed as the new CEO of IAAF International Association Of Athletics Federation?

1. Sebastian Coe

2.Steve Ovett

3.Jon Ridgeon

4.Steve Cram

Ans: 3 – Jon Ridgeon

8.Which state government has launched a common mobility card for all public transport vehicles called ‘One’?

1.Kerala

2.Karnataka

3.Delhi

4.Haryana

Ans: 3 – Delhi

9.Where is the 2018 India Water Impact Summit going to take place?

1.Chennai

2.New Delhi

3.Mumbai

4.Bhopal

Ans: 2 – New Delhi

10.Who is the author of the book titled ‘Blue Waters Ahoy!’ that was launched on Navy day recently?

1.Admiral Sunil Lamba

2.Vice Admiral Anup Singh

3.Marshal MSG Menon

4.Marshal Anup Verma

Ans: 2 – Vice Admiral Anup Singh

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here