Current Affairs Today Quiz 3rd, 4th & 5th November 2018

0
289
Current Affairs Today Quiz 3rd, 4th & 5th November 2018
Current Affairs Today Quiz 3rd, 4th & 5th November 2018

Current Affairs Today Quiz 3rd, 4th & 5th

November 2018

Take daily current affairs Quiz of 3rd, 4th & 5th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 3rd, 4th & 5th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has won the gold medal in the World Gymnastics Championship held in Doha, Qatar ?

1.Simone Biles

2.Shannon Miller

3.Gabby Douglas

4.Nastia Liukin

Ans: 1 – Simone Biles

2.What is the name of the India’s first indigenous microprocessor developed by IIT Madras ?

1.shani

2.Shakti

3.Prithvi

4.sharani

Ans: 2 – Shakti

3.In which country was the Little India Gate inaugurated recently?

1.India

2.Malaysia

3.Indonesia

4.Iran

Ans: 3 – Indonesia

4.Who was recently appointed as the MD & CEO of UCO bank?

1.Adarsh Goel

2.Atul Goel

3.Sri Ram

4.Amitabh Chaudhary

Ans: 2 – Atul Goel

5.What is the maximum loan that can be disbursed under the 59min loan portal launched by the Prime minister for MSMEs ?

  1. 1 crore

2.50lakh

3.75 lakh

4.2 crore

Ans: 1 – 1 crore

6.SEBI cut the IPO timeline for listing from 6 days to ___ days.

1.5 days

2.4 days

3.2 days

4.3 days

Ans: 4 – 3 days

7.On whose Jayanthi Ayurveda Day in the country is going to be celebrated on November 5th  ?

1.Dhanavantri

2.Shusrutha

3.Varahmihira

4.Charaka

Ans: 1 – Dhanavantri

8. Which is the only Indian film to be listed on the BBC 100 Best Foreign films ?

1.Mother India

2.Salam Bombay

3.Pather Panchali

4.Kharij

Ans: 3 – Pather Panchali

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

9.What is the Changsha Declaration about i.e, signed by the countries at the Forum on International Development Cooperation, Changsha, China?

1.Agricultural & Rural Development

2.Urban Development

3.Housing

4.Education

Ans: 1 – Agricultural & Rural Development

10.Where was the Indian Ocean Rim Association 18th Council Of Ministers meeting held?

1.New Delhi, India

2.Durban, South Africa

3.Bangkok, Thailand

4.Kaula lampur, Malaysia

Ans: 2 – Durban, South Africa

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here