Current Affairs Today Quiz 30th November 2018

0
435
Current Affairs Today Quiz 30th November 2018
Current Affairs Today Quiz 30th November 2018

Current Affairs Today Quiz 30th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 30th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 30th November 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the newly appointed Union Public Service Commission chairman?

1.Alka Sirohi

2.Deepak Gupta

3.Vinay Mittal

4.Aravind Saxena

Ans: 4 – Aravind Saxena

2.Where is the Konkan-2018 Exercise between Indian Navy & Royal Navy of U.K. started?

1.Chennai

2.Goa

3.Mumbai

4.Andaman & Nicobar Islands

Ans: 2 – Goa

3.Who is the head of committee formed to resolve the stressed power assets that has submitted its report recently?

1.Pradeep Kumar Sinha

2.Rakesh Srivastava

3.Ramesh Dinkar

4.Rajiv Gauba

Ans: 1 – Pradeep Kumar Sinha

4.Which Indian businessman has been awarded with French highest civilian honour, Legion Of the Knight Of Honour recently?

1.Ratan Tata

2.Mukesh Ambani

3.Azim Premji

4.Anil Ambani

Ans: 3 – Azim Premji

5.Which state has become the first state to launch single emergency number 112 for all the emergency services?

1.Jammu & Kashmir

2.Himachal Pradesh

3.Punjab

4.Haryana

Ans: 2 – Himachal Pradesh

6.Which film is awarded the Best Film award at the recently concluded International Film Festival Of India 2018, Goa?

1.Autumn Sonata

2.Persona

3.Seventh Seal

4.Donbass

Ans: 4 – Donbass

7.Where was the South Asia Youth Peace Conference held as a part of celebrating the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi?

1.Hyderabad

2.New Delhi

3.Mumbai

4.Bangalore

Ans: 2 – New Delhi

8.Who is appointed as the new chairman of National Skill Development Corporation?

1.A.M.Naik

2.S.Ramadaroi

3.Chinnikrishnan

4.Sanjay Mitra

Ans: 1 – A.M.Naik

9.Who was awarded with Pandit Bhimsen Joshi Award for 2018?

1.Ram Narayan

2.Keshav Ginde

3.Manik Bhide

4.Prabha Atre

Ans: 2 – Keshav Ginde

10.What is the focus of the India Rivers Week 2018 inaugurated recently at the World Wide Fund For Nature-India, New Delhi?

1.Rivers, Soul of India

2.Pollution of River Ganga

3.Can India rejuvenate Ganga

4.Himalayan Rivers

Ans: 3 -Can India rejuvenate Ganga

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here