Current Affairs Today Quiz 2nd November 2018

0
299
Current Affairs Today Quiz 2nd November 2018
Current Affairs Today Quiz 2nd November 2018

Current Affairs Today Quiz 2nd November 2018

Take daily current affairs Quiz of 2nd November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 2nd November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the name of the Indo – Japan Joint Military Exercise commenced at Mizoram?

1.Dharma Guardian

2.Yudh – Abhyas

3.Avia Indra

4.Garuda Shakti

Ans: 1 – Dharma Guardian

2.Which Odisha airport’s name change to Veer Surendra Sai Airport was approved by the Cabinet recently ?

1.Biju Patnaik Airport

2.Rourkela Airport

3.Jharsuguda Airport

4.Utkela Airstrip

Ans: 3 – Jharsuguda Airport

Cracku Pass - All Banking/SSC/RRB Content

3.What is the revenue earned by the Government through the GST in the month of september?

1.80,000 crore

2.1lakh crore

3.90,000 crore

4.94,442 crore

Ans: 4 – 94,442 crore

4.Where was the 4th NITI Aayog – Development Research Centre, People’s Republic Of China dialogue held ?

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Chennai

4.Kolkata

Ans: 2 – Mumbai

5.Who was appointed as the new Director – General of IAF ?

1.Air Marshal M.G.Menon

2.Air Marshal M.Ramesh

3.Air Marshal M.Keshav

4.Air Marshal M.G.Dhanoa

Ans: 1 – Air Marshal M.G.Menon

6.In which country are the World Corporate Games 2019 going to be held ?

1.USA

2.Qatar

3.Russia

4.France

Ans: 2 – Qatar

7.Who is the brand ambassador of the 10th edition of AIBA Women’s World Boxing Championship which is going to be held in NewDelhi ?

1.Sarjubala Devi

2.Sarita Devi

3.MC Marykom

4.Pinki Rani

Ans: 3 – MC Marykom

8.Who was appointed as the 12th Chief Of Integrated Defence Staff to Chairman, COSC ?

1.Lt.Gen.P.S.Shiv Kumar

2.Lt.Gen.Birendra Singh

3.Lt.Gen.Bipin Rawat

4.Lt.Gen.P.S.Rajeshwar

Ans: 4 – Lt.Gen.P.S.Rajeshwar

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

9.Which state celebrated its 63rd Foundation Day on November 1st ?

1.Maharashtra

2.Madhya Pradesh

3.Karnataka

4.Tamil Nadu

Ans: 2 – Madhya Pradesh

10.What is the name of the mobile app through which Ministry of Railways rolled out the Unreserved Mobile Ticketing Facility?

1.UTSONMOBILE

2.UTSAVMOBILE

3.UPPMOBILE

4.UNNANMOBILE

Ans: 1 – UTSONMOBILE

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here