Current Affairs Today Quiz 27th December 2018

0
229
Current Affairs Today Quiz 27th December 2018
Current Affairs Today Quiz 27th December 2018

Current Affairs Today Quiz 27th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 27th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 27th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country announced withdrawl from the Whaling Commission to practice commercial whaling?

1.Japan

2.Philippines

3.Indonesia

4.Singapore

Ans: 1 – Japan

2.On which day is the separate Highcourt of Andhra Pradesh going to be setup?

1.January 10, 2019

2.January 2, 2019

3.January 4, 2019

4.January 1, 2019

Ans: 4 – January 1, 2019

3.Which country became the first Southeast Asian country to legalise the use of Marijuana and Kratom?

1.Brunei

2.Cambodia

3.Thailand

4.Malaysia

Ans: 3 – Thailand

4.Who is the former Australian Cricket team captain who is recently inducted into the ICC Hall Of Fame?

1.Cameron White

2.David Warner

3.Steve Smith

4.Ricky Ponting

Ans: 4 – Ricky Ponting

5.Which tribal community has celebrated recently its annual festival “Heddaiyamman” in Tamil Nadu?

1.Todas

2.Baduga

3.Irulur

4.Kota

Ans: 2 – Baduga

6.Who is appointed as the Deputy Chief Of Integrated Defence Staff?

1.Air Marshal Amit Dev VSM

2.Air Marshal Rajeev Sachdeva

3.Air Marshal Arup Raha

4.Air Marshal Birender singh Dhanoa

Ans: 2 – Air Marshal Rajeev Sachdeva

7.Which Central Asian country launched its own messaging app “Bizbarde”?

1.Kyrgyzstan

2.Uzbekistan

3.Kazhakastan

4.Turkmenistan

Ans: 4 – Turkmenistan

8.Which body is going to publish the 2nd delta ranking under Aspirational Districts Programme?

1.Ministry Of Rural Development

2.Niti Aayog

3.Department Of Agriculture

4.Ministry Of Skill Development And Entrepreneurship

Ans: 2 – Niti Aayog

9.Who is the current Bhutanese Prime Minister who is going to visit India on the occasion of Golden Jubilee of establishment of relations between India and Bhutan?

1.Khandu Wnagchuk

2.Kinzang Dorji

3.Jigme Thiley

4.Tshering Tobgay

Ans: 4 – Tshering Tobgay

10.Which place in Madhya Pradesh is notified as National Park recently?

1.Kuno

2.Pench

3.Kanha

4.Panna

Ans: 1 – Kuno

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here