Current Affairs Today Quiz 24th October 2018

0
239
Current Affairs Today Quiz \n 24th October 2018
Current Affairs Today Quiz n 24th October 2018

Current Affairs Today Quiz 24th October 2018

Download daily current affairs Quiz PDF of 24th october 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 24-10-2018.

75 IBPS Clerk mocks for just Rs. 199 (latest pattern)

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.The Insolvency and Bankruptcy Board of India Regulations, 2018 which have been notified recently by the Insolvency and Bankruptcy Board of India are effective from______

1.23rd october

2.24th october

3.25th october

4.22nd october

Ans: 4– 22nd october

2.According to the Ministry of Petroleum & Natural Gas, what quantity of crude oil is produced for the month of september , 2018 ?

1.2797.84 TMT

2.2567.32 TMT

3.3797.84 TMT

4.2597.84 TMT

Ans : 1– 2797.84 TMT

3.The 11th session of India – Czech Republic Joint Commission on Economic Cooperation was held at ____

1.New Delhi

2.Mumbai

3.Prague

4.Hyderabad

Ans: 3– Prague

4.SIAL Paris , the largest international food service products exhibition is conducted once in every _____

1.2 years

2.4 years

3.1 year

4.6 months

Ans: 1– 2 years

5.Which of the following days are observed on 24th october every year all around the world?

1.World Polio Day

2.World Development Information Day

3.United Nations Day

4.All of the above

Ans: 4– All of the above

6.What is the theme of the International Conference on Status and Protection of Coral Reefs which was inaugurated recently at Bangaram Coral Island, Lakshadweep?

  1. Coral Reefs

2.Reef for Life

3.Corals & Significance

4. Corals & World

Ans: 2– Reef for Life

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

7.What is the name of the app & portal launched by PM Modi recently to enable IT professionals & IT organisations channelize their efforts towards social causes?

  1. Work for Society

2.Sabke Sath Sabke Vikas

3.Main Nahin Hum

4.Hamara Vikas

Ans: 3– Main Nahin Hum

8.Who has been recently appointed as the new Chairman of Atomic Energy Commission & Secretary of Department of Atomic Energy ?

1.Dr.K.N.Vyas

2.Dr. Jitendra Singh

3.Ananth Geete

4.R.Madhavan

Ans:1– Dr.K.N.Vyas

9.According to Moody’s , among the BRICS nations the position of India based on the number of NPAs is____

1.First

2.Third

3.Second

4.Fourth

Ans: 3– Second . Russia has the highest number of NPAs among the BRICS nations.

10.What is the name of the joint military exercise which is being conducted between US & UAE ?

1.Iron Magic 19

2.Magic 2018

3.Iron Fists 2018

4.Magic Hands 19

Ans: 1– Iron Magic 19

[poll id="1"]

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here