Current Affairs Today Quiz 24th, 25th & 26th November 2018

0
358
Current Affairs Today Quiz 24th, 25th & 26th November 2018
Current Affairs Today Quiz 24th, 25th & 26th November 2018

Current Affairs Today Quiz 24th, 25th & 26th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 24th, 25th & 26th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 24th, 25th & 26th November 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has become the first woman boxer to win 6 World championship titles?

1.Layla Ali

2.Katie Taylor

3.MC Marykom

4.Nicola Adams

Ans: 3 – MC Marykom

2.Who was the former Railway minister under P.V.Narasimha Rao & 7 times M.P. who has passed away recently?

1.CK Jaffer Sharief

2.Ram Vilas Paswan

3.Nitish Kumar

4.Piyush Goyal

Ans:  1 – CK Jaffer Sharief

3.On which day was the International Day for Elimination of Violence Against Women observed worldwide?

1.November 25

2. November 28

3.November 27

4.November 26

Ans: 1 – November 25

4.Which country has won the ICC Women’s Twenty20 World Cup 2018?

1.England

2.India

3.Australia

4.West Indies

Ans: 3 – Australia

5.According to the Skills India Report 2018, which state has topped in the employability rate?

1.Maharashtra

2.Tamil Nadu

3.Kerala

4.Andhra Pradesh

Ans: 4 – Andhra Pradesh

6.According to the Economic Outlook report by the OECD recently, what is the GDP predicted for India in 2019?

  1. 7.3%

2. 7.4%

3. 7.5%

4. 7.6%

Ans: 1 – 7.3%

7.Which country is going to host Laureus Awards called the ‘Oscars of the Sports’ in 2019?

1.Morocco

2.Monaco

3.Netherlands

4.Norway

Ans: 2 – Monaco

8.Which Indian city is going to host the 50th Union World Conference On Lung Health in oct-nov 2019?

1.New Delhi

2.Hyderabad

3.Mumbai

4.Chennai

Ans: 2 -Hyderabad

9.Who has been awarded with lifetime achievement award in the 2018 Forbes India Business Leaders Awards in Mumbai?

1.Azim Premji

2.Narayana Murthy

3.Ratan Tata

4.Vivek Chaand Sehgal

Ans: 1 – Azim Premji

10.Which air carrier’s UDAN license at 7 airports has been cancelled by the Airports Authority Of India due to irregular & poor service?

1.Air Odisha

2.Air India

3.Indigo

4.Indian Airlines

Ans: 1 – Air Odisha

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here