Current Affairs Today Quiz 23rd November 2018

0
178
Current Affairs Today Quiz 23rd November 2018
Current Affairs Today Quiz 23rd November 2018

Current Affairs Today Quiz 23rd November 2018

Take daily current affairs Quiz of 23rd November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 23rd November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the recent cabinet approved mandatory packaging norms, under the Jute Packaging Material Act, 1987 how much percent of food grains should be mandatorily packed in jute bags?

1. 20%

2. 30%

3. 40%

4. 100%

Ans: 4 –  100%

2.For how many months has the cabinet extended the term of the Commission examining the issue of Sub-categorization of Other Backward Classes in the Central List?

1.6 months

2.3 months

3.9 months

4.12 months

Ans: 1 – 6 months

3.Which Indian player has won bronze in the LI NING BWF World Junior Championship Men’s Singles 2018 in Canada?

1.Lakshya Sen

2.Priyanshu Rajawat

3.Maisnam Meiraba

4.Aman Sanjay Farogh

Ans: 1 – Lakshya Sen

4.Who has been recently appointed as the Whatsapp India head?

1.Ivan Menezes

2.Abhijit Bose

3.Ajaypal Singh Banga

4.Sanjay Jha

Ans: 2 – Abhijit Bose

5.Who was conferred with the Highest recognition to a foreigner by Mexico, Mexican Order Of The Aztec Eagle 2018?

1.Shyama Prasad Ganguly

2.Stuart Thomson Gulliver

3.Roderic Ai Camp

4.Satish Gujral

Ans: 1 – Shyama Prasad Ganguly

6.Which institute has won Asia Environment Enforcement Award for combating transboundary environmental crime by United Nations Environment Programme?

1.Friends Of Earth

2.Friends Of Nature

3.A-Rocha

4.Wildlife Crime Control Bureau

Ans: 4 – Wildlife Crime Control Bureau

7.Which countries have joined USA in rejecting the UN Global Migration Pact?

1.Australia & Poland

2.Australia & Norway

3.Norway & Poland

4.Ireland & Poland

Ans: 1 – Australia & Poland

8.According to the Ministry Of Home Affairs, how many military personnel have lost their lives in action due to cross-firing across Indo-Pak border?

  1. 100

2. 200

3. 300

4. 400

Ans: 4 –  400

9.Who has received the Sayaji Ratna Award for the year 2018 in recognition of his work to pay off the loans of farmers from Uttar Pradesh & Maharashtra?

1.Narayana Murthy

2.Ratan Tata

3.Amitabh Bachchan

4.Mukesh Ambani

Ans: 3 – Amitabh Bachchan

10.What is the name of Morocco’s earth observation satellite that has been recently launched from French Guiana?

1.Asraf VI-B

2.Abdullah VI-B

3.Hamid VI-B

4.Mohammed VI-B

Ans: 4 – Mohammed VI-B

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here