Current Affairs Today Quiz 22nd November 2018

0
192
Current Affairs Today Quiz 22nd November 2018
Current Affairs Today Quiz 22nd November 2018

Current Affairs Today Quiz 22nd November 2018

Take daily current affairs Quiz of 22nd November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 22nd November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to report by WHO, how much decline in malaria cases has been recorded by India which accounts for 4% of global malaria burden, in 2017 compared to 2016?

1.25%

2.24%

3.27%

4.26%

Ans: 2 – 24%

2.Which institute has won 2018 Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament & Development?

1.Green Peace

2.Friends Of Earth

3.World Wide Fund For Nature

4.Centre For Science & Environment

Ans: 4 – Centre For Science & Environment

3.Who is the first Indian president to address the Vietnam Assembly?

1.Rajendra Prasad

2.Ram Nath Kovind

3.A.P.J.Abdul Kalam

4.Prathibha Patil

Ans: 2  – Ram Nath Kovind

4.What is the new name of SPACE X’s Big Falcon Rocket i.e, changed recently by the SPACE X CEO Elon Musk?

1.Starcruise

2.Starwar

3.Starship

4.Meteorship

Ans: 3 – Starship

5.Who is newly appointed as the INTERPOL next President?

1.Kim Jong Yang

2.Jim Yong Kim

3.Park Guen Hye

4.Moon Jae In

Ans: 1 – Kim Jong Yang

6.Who has been reelected for the 2nd term as the Fiji Prime minister?

1.Sitiveni Rabuka

2.Jioji Konrote

3.Waisale Serevi

4.Voreqe Bainimarama

Ans: 4 – Voreqe Bainimarama

7.Who is recently named as the UNICEF Goodwill Ambassador ?

1.Millie Bobby Brown

2.Daniel Radcliffe

3.Shane Watson

4.Chris Hemsworth

Ans: 1 – Millie Bobby Brown

8.Who became the first Indian to reach 11,000 runs in Ranji Trophy ?

1.Sreenath Aravind

2.Vijay Bharadwaj

3.Raghuram Bhat

4.Wasim Jaffar

Ans: 4 – Wasim Jaffar

9.How many medals has India won in FIG Acrobatic Gymnastics World Cup 2018?

1.1 Bronze

2.2 Gold

3.2 Bronze

4.2 Silver

Ans: 3 – 2 Bronze

10.Who is the first ever BCCI CEO who has been alleged with sexual harassment recently?

1.Somnath Dhar

2.CK Khanna

3.Rahul Johri

4.Vinod Rai

Ans: 3 – Rahul Johri

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here