Current Affairs Today Quiz 21st November 2018

0
248
Daily current affairs Quiz of 21st November 2018
Daily current affairs Quiz of 21st November 2018

Current Affairs Today Quiz 21st November 2018

Take daily current affairs Quiz of 21st November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 21st November 2018 from PIB, DD News & Hindu Newspaper useful for UPSC, SSC, RPF & Banking exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Where was the 27th BASIC ( Brazil, South Africa, India , China) Meeting on Climate Change held?

1.Beijing

2.New Delhi

3.Colombo

4.Chennai

Ans: 2 – New Delhi

2.Who was the Oscar winning screen writer &  best-selling author passed away recently?

1.James Goldman

2.Rob Reiner

3.Cary Elwes

4.William Goldman

Ans: 4 – William Goldman

3.What is the rank of India in the Annual Talent Ranking relesed by the IMD Business School in which Switzerland has topped?

1.51

2.53

3.50

4.60

Ans: 2 – 53

4.To supply affordable & renewable energy to which state World bank & Government Of India has signed a 310 million$ loan agreement?

1.Jharkhand

2.Chattisgarh

3.Madhya Pradesh

4.Maharashtra

Ans: 1 – Jharkhand

5.Which country has decided to join the Common wealth Of Nations after 2 years of withdrawl?

1.Sri Lanka

2.Mauritius

3.Maldives

4.Myanmar

Ans: 3 – Maldives

6.Who has written the book named ‘Radio Kashmir: In Times Of Peace & War’ which was released by the Minister of State for Development Of North Eastern Region, Dr.Jitendra Singh?

1.Ajit Doval

2.Amitabh Kant

3.Dr.Rajesh Bhat

4.Rajiv Jain

Ans: 3 – Dr.Rajesh Bhat

7.Which Indo-American has been named in the list of Fortune Business Persons Of The Year 2018 list?

1.Shantanu Narayan

2.Gopal Raju

3.Vinod Khosla

4.Rajat Gupta

Ans:  1 – Shantanu Narayan

8.Who has won the Yonex-Sunrise Hongkong Badminton Open Men’s Singles title 2018?

1.Kento Momoto

2.Kidambi Srikanth

3.Son Wan ho

4.Parupalli Kashyap

Ans: 3 – Son Wan ho

9.Where was the Sri ViswaKarma Skill Development University inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?

1.Punjab

2.Haryana

3.WestBengal

4.Madhya Pradesh

Ans: 2 – Haryana

10.Where was the Joint Military Exercise between India & US called ‘Vajra Prahar’ started recently?

1.Bhopal

2.Sri nagar

3.Jaipur

4.Shillong

Ans: 3 – Jaipur

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here