Current Affairs Today Quiz 20th December 2018

0
133
Current Affairs Today Quiz 20th December 2018
Current Affairs Today Quiz 20th December 2018

Current Affairs Today Quiz 20th December 2018

Take daily current affairs Quiz of 20th December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 20th December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who was the Pakistan based Human Activist & lawyer who has been conferred with UN Top Human Rights Prize posthumously recently?

1.Rebeca Gyumi

2.Asma Jahangir

3.Joenia Wapichana

4. Munizae Jahangir

Ans: 2 – Asma Jahangir

2.Who is the author of the book “Changing India” that has been unveiled recently?

1.Pranab Mukherjee

2.Manmohan Singh

3.Narendra Modi

4.Ram Nath Kovind

Ans: 2 – Manmohan Singh

3.Which communication satellite has been successfully launched by the GSLV F-11 of ISRO from Sriharikota?

1.GSAT-5

2.GSAT-6A

3.GSAT-7A

4.GSAT-4

Ans: 3 – GSAT-7A

4.What should be the minimum tribal population in a block for the establishment of Ekalavya Model Residential School?

1.25,000

2.10,000

3.20,000

4. 30,000

Ans: 3 – 20,000

5.Who is the newly appointed Chairman of Central Board Of Indirect Taxes and Customs?

1.S.Ramesh

2.Pranab K.Das

3.Sanjiv Singh

4.Rajnish Kumar

Ans: 2 – Pranab K.Das

6.Where is the India’s largest cancer hospital “National Cancer Institute” unveiled recently?

1.Madhya Pradesh

2.Haryana

3.Rajasthan

4.Punjab

Ans: 2 – Haryana

7.With which Private company has the Ministry Of Rural Development signed an MOU for the rural skill development under Deen Dayal Upadhyaya-Grameen Kaushalya Yojana?

1.Ashok Leyland

2.Tata Motors

3.Toyota

4.Maruti Suzuki

Ans: 4 – Maruti Suzuki

8.Who has been appointed as the new and the first ever Central Vigilance Officer in SEBI?

1.Sanjay Kumar Mishra

2.Rakesh Srivastava

3.Arti Srivastava

4.Snehlata Srivastava

Ans: 3 – Arti Srivastava

9.Who was the Belgium Prime minister who has resigned recently amid the Global Migration Compact spat?

1.Elio Du Rupo

2.Theo Francken

3.Bart De Vever

4.Charles Michel

Ans: 4 – Charles Michel

10.Who is the Interim Chief of CBI who has been promoted to the post of Additional Director by the Appointments Committee of the Cabinet?

1.Rakesh Asthana

2.M.Nageswara Rao

3.Alok Verma

4.Adarsh Goel

Ans: 2 – M.Nageswara Rao

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here