Current Affairs Today Quiz 1st November 2018

0
707
Current Affairs Today Quiz 1st November 2018
Current Affairs Today Quiz 1st November 2018

Current Affairs Today Quiz 1st November 2018

Take daily current affairs Quiz of 1st November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 1st November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.What is the position of India in the recently released World Bank’s Doing Business Report, 2019 ?

1.75

2.100

3.130

4.77

Ans: 4 – 77

2.Which among the following are the part of the Eight Core Industries that comprise 40.27% of the weight of the items of the Index of Industrial Production ?

1.Coal, Crude oil, Fertilisers

2.Natural gas, Refinery Products

3.Cement, Steel & Electricity

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

3.Who has resigned from the post of Chairman, Film & Television Institute Of India ?

1.Anupam Kher

2.Amitabh Bachchan

3.Shatrughna Sinha

4.Jaya Bachchan

Ans: 1- Anupam Kher

4.To recover Andhra Pradesh from which of the following cyclone Centre has approved the release of 229.05crore from its share of State Disaster Response Fund?

1.Wardha

2.Titli

3.Hudhud

4.Phailin

Ans: 2 – Titli

5.The Ministry of Road Transport & Highways made the Vehicle Location Tracking Devices & the Emergency Button mandatory for all new public service vehicles after _____

1.Jan 1, 2019

2.Dec 1, 2018

3.Mar 1, 2019

4.April 1, 2019

Ans: 1 – Jan 1, 2019

6.Which country topped the Global Passport Index in which India ranked 65th ?

1.Malaysia

2.Hongkong

3.Singapore

4.Thailand

Ans: 3 – Singapore

7.Whose reappointment as the MD & CEO of HDFC was cleared by the RBI ?

1.Aditya Puri

2.Rajnish Kumar

3.Sri Ram

4.Amitabh Chaudhary

Ans: 1 – Aditya Puri

8.Which among the following has acquired the IDFC Infrastructure Finance ?

1.National Investment & Infrastructure Fund

2.State Bank Of India

3.Life Insurance Corporation Ltd

4.Small Industries Development Bank Of India

Ans: 1 – National Investment & Infrastructure Fund

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

9.Who is named as the Official Partner for Odisha Hockey Men’s WorldCup 2018?

1.Tata Consultancy Services Ltd

2.Tata Steel

3.Reliance Industries

4.Pepsico

Ans: 2 – Tata Steel

10.Which of the following INS has completed the 205 World Tour named ‘Lokayan 18’ ?

1.INS Tarini

2.INS Sahayadri

3.INS Tarangini

4.INS Kadmat

Ans: 3 – INS Tarangini

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here