Current Affairs Today Quiz 1st, 2nd & 3rd December 2018

0
599
Current Affairs Today Quiz 1st, 2nd & 3rd December 2018
Current Affairs Today Quiz 1st, 2nd & 3rd December 2018

Current Affairs Today Quiz 1st, 2nd & 3rd December 2018

Take daily current affairs Quiz of 1st, 2nd & 3rd December 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 1st, 2nd & 3rd December 2018 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who has become the first Indian to be awarded the International Shooting Sport Federation (ISSF) highest honour, Blue Cross at Munich?

1.Gagan Narang

2.Abhinav Bhindra

3.Jitu Rai

4.Vijay Kumar

Ans: 2 – Abhinav Bhindra

2.Where is the Cope India 2018, an air exercise between Indian & US Air forces going to be held?

1.Kerala

2.Maharshtra

3.West Bengal

4.Madhya Pradesh

Ans: 3 – West Bengal

3.Who was the former President of US who served as the 41st President of the United States passed away recently?

1.George Herbert Walker Bush

2.Ronald Regan

3.Bill Cllinton

4.Jimmy Carter

Ans: 1 – George Herbert Walker Bush

4.In which state was the Sangai festival held recently to promote tourism in the state?

1.Nagaland

2.Mizoram

3.Manipur

4.Arunachal Pradesh

Ans: 3 – Manipur

5.What is the 2018 Word of the Year declared by the Cambridge dictionary recently?

1.Ecocide

2.Nomophobia

3.No-platforming

4.Gender Pay Gap

Ans: 2 – Nomophobia

6.Where was the Global Food & Agricultural Summit 2018 inaugurated recently by the Union Minister Of Agriculture Radha Mohan Singh?

1.Jharkhand

2.Chattisgarh

3.Haryana

4.Punjab

Ans: 1 – Jharkhand

7.Who are the Indians recently announced to be the winners of the Asian Of the Year Award 2018 in Singapore for their efforts during Kerala floods?

1.Navy Commander Vijay Verma & Captain P.Raj Kumar

2.Navy Commander Sunil Lamba & Captain P.Raj Kumar

3.Navy Commanders Sunil Lamba & Vijay Verma

4.None of the Above

Ans: 1 – Navy Commander Vijay Verma & Captain P.Raj Kumar

8.Where is the COP-24 Climate Summit going to be held in December 2018?

1.France

2.Poland

3.Australia

4.Netherlands

Ans: 2 – Poland

9.Who has been elected recently to become the first female President of Georgia?

1.Salome Zurabishvili

2.Maya Tskitishvili

3.Giorgi Kobulia

4.Mamuka Bakhtadze

Ans: 1 – Salome Zurabishvili

10.What is the new pan-European smart phone payment system launched by the European Central Bank?

1.European Payment Settlement System

2.Target Instant Payment Settlement System

3.European Instant Payment Settlement System

4.Target Europe Payment Settlement System

Ans: 2 – Target Instant Payment Settlement System

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here