Current Affairs Today Quiz 14th November 2018

0
243
Current Affairs Today Quiz 14th November 2018
Current Affairs Today Quiz 14th November 2018

Current Affairs Today Quiz 14th November 2018

Take daily current affairs Quiz of 14th November 2018 covering all important happenings in India and the world. Free Quiz on current affairs of 14th November 2018.

Cracku Pass – Just Rs. 99

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is going to inaugurate ‘Hunar Haat’ at the India International Trade Fair, New Delhi on 15th November?

1.Rajnath Singh

2.Mukhtar Abbas Naqvi

3.Arun Jaitley

4.Narendra Modi

Ans: 2 – Mukhtar Abbas Naqvi

2.What is the name of the Cyclonic storm for which recent cyclonic alert has been issued to Tamil Nadu & Puducherry?

1.Gaja

2.Okhi

3.Titli

4.Vardah

Ans: 1 – Gaja

3.What is the name of the military exercise that is going to be conducted between Russia & India at Babina, Uttar Pradesh on November 18?

1.YudhAbhyas

2.Corpat

3.Malabar

4.Indra

Ans: 4 – Indra

4.Which department of the Central government is going to host the Conference on Global Digital Content Market 2018 in New Delhi?

1.Department of Industrial Policy & Promotion

2.Department of Communications

3.Department of Science & Technology

4.Department of Corporate Affairs

Ans: 1 – Department of Industrial Policy & Promotion

5.Which country is the present Chair of ASEAN( Association Of South East Asian Nations)?

1.Myanmar

2.Philippines

3.Indonesia

4.Singapore

Ans: 4 – Singapore

6.Amnesty International has recently withdrawn the Ambassador of Conscience Award conferred upon ____

1.Mahinda Rajapaksha

2.Aung San Suu Kyi

3.Colin Kaepernick

4.Malala Yousafzai

Ans: 2 – Aung San Suu Kyi

7.Which Cricketer has topped the latest rankings of ICC ODI Bowlers list?

1.Shane Warne

2.Kuldeep Yadav

3.Jasprit Bumrah

4.Umesh Yadav

Ans: 3 – Jasprit Bumrah

8.Who has stepped down from the post of Flipkart CEO after allegation of personal misconduct?

1.Binny Bansal

2.Kalyan Krishnamurthy

3.Sachin Bansal

4.Vicky Bansal

Ans: 1 – Binny Bansal

9.Who was appointed as the Asia- Pacific Chief representative at the Bank For International Settlements?

1.KV Kamath

2.Siddharth Tiwari

3.Neelam Chowdary

4.Konkana Pathak

Ans: 2 – Siddharth Tiwari

10.Acoording to the report of “Which? Travel” which country is the safest country to travel?

1.South Africa

2.Mexico

3.Iceland

4.Thailand

Ans: 3 – Iceland

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here