Current Affairs 8th February 2019 Today Quiz

0
305
Current Affairs 8th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 8th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 8th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 8th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 8th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which country topped the latest FIFA rankings?

1.Russia

2.France

3.Belgium

4.Croatia

Ans: 3 – Belgium

2.Which country became the 30th country to join the NATO military alliance?

1.Macedonia

2.Norway

3.Spain

4.Sweden

Ans: 1 – Macedonia

3.Who is the French origin Indian priest from Bengal who has been honoured with the French highest civilian honour “Legion d Honneur” recently?

1.Jawaharlal Sarin

2.Franois Laborde

3.Soumitra Chatarjee

4.Azim Premji

Ans: 2 – Franois Laborde

4.Which cricket team has won the Ranji trophy 2018-19?

1.Mumbai

2.Saurashtra

3.Vidarbha

4.Andhra

Ans: 3 – Vidarbha

5.What is the GDP growth rate predicted for the year 2019-20 by the RBI in its monetary policy statement?

  1. 7.2%

2. 7.4%

3. 7.1%

4. 7.3%

Ans: 2 –  7.4%

6.What is the current repo rate according to the 6th bi-monthly monetary policy statement of the RBI?

  1. 6.75%

2. 6.0%

3. 6.5%

4. 6.25%

Ans: 4 – 6.25%

7.Which is the National Aquatic Animal announced by the Thailand recently?

1.Clouded leopard

2.Siamese Fighting Fish

3.Oriental squirrel

4.Sun bear

Ans: 2 – Siamese Fighting Fish

8.With which organisation has the Sahapedia organised the 2019 India Heritage Walk Festival?

1.UNICEF

2.UNCTAD

3.UNESCO

4.WHO

Ans: 3 – UNESCO

9.Which state government has launched the ‘Zero Fatality Corridor’ to reduce accidents?

1.New Delhi

2.Maharahtra

3.Madhya pradesh

4.Rajasthan

Ans: 1 – New Delhi

10.Which country became the 2nd largest consumer of LPG in the world?

1.Japan

2.China

3.India

4.USA

Ans: 3 – India

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here