Current Affairs 6th, 7th & 8th April 2019 Today Quiz

0
287
Current Affairs 6th, 7th & 8th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 6th, 7th & 8th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 6th, 7th & 8th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 6th, 7th & 8th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is appointed as the new World Bank’s President?

1.David Malpass

2.Jim Young Kim

3.Robert Joellick

4.James Wolfensohn

Ans: 1 – David Malpass

2.What is the theme of the 2019 World’s Health Day observed on 7th April?

1.Health & Wellness

2.Health is Wealth

3.Universal Health Coverage

4.Healthy People

Ans: 3 – Universal Health Coverage

3.Which village in the country became the India’s first carbon positive settlement?

1.Khangchup village

2.Sangaithel village

3.Lamdeng village

4.Phayeng village

Ans: 4 – Phayeng village

4.Who has become the first Indian to be elected to the FIFA’s Executive Council?

1.Sunil Chetri

2.Praful Patel

3.Bhaichung Bhutia

4.Udanta Singh

Ans: 2 – Praful Patel

5.Who has won the Sportsperson of the Year (Male) in the 2019 ESPN Multi-sports Awards?

1.Bajrang Punia

2.Sai Praneeth

3.Kidambi Srikanth

4.Neeraj Chopra

Ans: 4 – Neeraj Chopra

6.Nagaland has recently celebrated the 75th anniversary of which battle?

1.Battle of Mokokchung

2.Battle of Kohima

3.Battle of Dimapur

4.Battle of Khonoma

Ans: 2 – Battle of Kohima

7.Which country has unveiled world’s first nationwide 5G network?

1.China

2.Japan

3.South Korea

4.Vietnam

Ans: 3 – South Korea

8.Lakshmi Vilas Bank is going to merge with which of the following finance corporations?

1.Indiabulls Housing Finance

2.Housing Development Finance Corporation

3.LIC Housing Finance

4.PNB Housing Finance

Ans: 1 – Indiabulls Housing Finance

9.National Infrastructure & Investment Fund is going to build a platform along with which global transport infrastructure operator for the investment of 2$ billion of equity in road projects?

1.Road & India

2.Road Network

3.Roadis

4.Road pvt ltd

Ans: 3 – Roadis

10.Losoong is the New Year celebrated in which state?

1.Manipur

2.Sikkim

3.Meghalaya

4.Mizoram

Ans: 2 – Sikkim

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here