Current Affairs 5th April 2019 Today Quiz

0
300
Current Affairs 5th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 5th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of  5th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 5th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the first bi-monthly monetary policy statement 2019-20, what is the current repo rate?

  1. 6.75%

2. 6.5%

3. 6%

4. 6.25%

Ans: 3 – 6%

2.Who is awarded recently with the UAE’s highest civilian honour “Zayed Medal”?

1.Narendra Modi

2.Ramnath Kovind

3.Arun Jaitley

4.Amit Shah

Ans: 1 – Narendra Modi

3.Which city is the first city in India to switch from BSIV grade fuel to BSVI grade fuel?

1.Chennai

2.Mumbai

3.New Delhi

4.Bangalore

Ans: 3 – New Delhi

4.What is the GDP growth rate predicted for the financial year 2019-20 by the RBI in its 1st bi-monthly monetary policy statement?

  1.  7.1%

2.  7.0%

3.  7.5%

4. 7.2%

Ans: 4 – 7.2%

5.Which day is declared by UN as the International Mine Awareness Day?

1.April 8th

2.April 4th

3.April 12th

4.April 10th

Ans: 2 – April 4th

6.Bureau of Indian Standards has recently signed an MoU with which IIT for collaboration in standardisation and conformity assessment?

1.IIT Gauhawti

2.IIT Kharagpur

3.IIT Madras

4.IIT Delhi

Ans: 4 – IIT Delhi

7.Who is the current chairman of Life Insurance Corporation of India?

1.Vipin Anand

2.T.C.Susheel Kumar

3.M.R.Kumar

4.Hemant Bhargava

Ans: 3 – M.R.Kumar

8.Who is awarded with the special achievement award by the Asian Tour for his contribution to Asian golf?

1.Pankaj Munjal

2.Sunil Kant Munjal

3.Dr.Pawan Munjal

4.Satyanand Munjal

Ans: 3 – Dr.Pawan Munjal

9.Who has won the 2019 Miami Open Women’s Singles title recently?

1.Venus Williams

2.Ashleigh Barty

3.Serena Williams

4.Maria Sharapova

Ans: 2 – Ashleigh Barty

10.Who is the longest serving president of Algeria who has resigned recently?

1.Abdelaziz Bouteflika

2.Ahmed Ouyahia

3.Ahmed Gaid Salah

4.Rachid Nekkaz

Ans: 1 – Abdelaziz Bouteflika

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here