Current Affairs 4th January 2019 Today Quiz

0
339
Current Affairs 4th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 4th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 4th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 4th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 4th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who among the following became the fastest batsman to score 19,000 international runs?

1.Martin Guptill

2.Babar Azam

3.Suresh Raina

4.Virat Kohli

Ans: 4 – Virat Kohli

2.What is the name of the tropical cyclone that has hit Philippines recently?

1.Mona

2.Pabuk

3.Penny

4.Usman

Ans: 4 – Usman

3.Which two nuclear power plants has been commissioned and commenced their operations from 2014-2016?

1.Jaitapur Unit 1 & 2

2.Kaiga Unit 1 & 2

3.Kakrapara Unit 1 & 2

4.Kundankulam Unit 1 & 2

Ans: 4 – Kundankulam Unit 1 & 2

4.Who has been appointed as the new secretary, Department Of Fertilizers?

1.Sanjay Mishra

2.Rakesh Shrivastava

3.Chhabilendra Roul

4.Raman Singh

Ans: 3 – Chhabilendra Roul

5.Which international airport in Portblair has been authorised as an immigration checkpost?

1.Indira Gandhi International Airport

2.Veer Savarkar International airport

3.Guru Ram Dass Jee International Airport

4.Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport

Ans: 2 – Veer Savarkar International airport

6.In whose leadership was a committee on MSMEs formed by the RBI?

1.Bimal Jalan

2.Ajay Bhushan Pandey

3.Ajay Tyagi

4.U.K.Sinha

Ans: 4 – U.K.Sinha

7.With which bank has the SBI Life Insurance signed a bancassurance pact recently?

1.Andhra Bank

2.Union Bank Of India

3.Bank Of Baroda

4.Syndicate Bank

Ans: 4 – Syndicate Bank

8.Which Mutual Funds organisation has become the largest Asset Management Company in India according to the Association Of Mutual Funds Of India ?

1.DSP Micro Cap Fund

2.Axis Long term Equity Fund

3.HDFC Mutual Funds

4. ICICI Prudential Value Discovery Fund

Ans: 3 – HDFC Mutual Funds

9.Who was the Dronacharya Awardee and Sachin Tendulkar’s coach who passed away recently?

1.Sanjay Bangar

2.Bharat Arun

3.Ramakant Achrekar

4.Ramakrishnan Sridhar

Ans: 3 – Ramakant Achrekar

10.What is the name of the China’s lunar rover which has firstever smooth landing on the far side of the moon?

1.Apollo

2.Yutu

3.Chang’e

4.Yutu-2

Ans: 3 – Chang’e

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here