Current Affairs 29th, 30th & 31st December 2018 Today Quiz

0
638
Current Affairs 29th, 30th & 31st December 2018 Today Quiz
Current Affairs 29th, 30th & 31st December 2018 Today Quiz

Current Affairs 29th, 30th & 31st December 2018:

Take today’s Quiz of current affairs of 29th, 30th & 31st December 2018 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 29th, 30th & 31st December useful for UPSC,SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the Public Enterprises Survey 2017-18, which PSU has occupied the top position as the most profitable PSU for the year 2017-18 ?

1.Power Grid Corporation Limited

2.Bharat Sanchar Nigam Limited

3.Air India

4.Indian Oil Corporation Limited

Ans: 4 – Indian Oil Corporation Limited

2.Which among the following is banned under the Unlawful Activities Prevention Act by the government recently?

1.Kashmir Unification Force

2.Khalistan Unification Force

3.Khalistan Liberation Force

4.Kashmir Liberation Force

Ans: 3 – Khalistan Liberation Force

3.What is the toll-free number that was launched by the National Human Rights Commission to file the complaints through Common Service Centres?

1.14532

2.12334

3.13434

4.14433

Ans: 4 – 14433

4.Where was the 2018 Global Healthcare Summit inaugurated recently by the President Ram Nath Kovind?

1.Mumbai

2.Kolkata

3.Chennai

4.Hyderabad

Ans: 1 – Mumbai

5.Which bank from Kerala has recently approved by the RBI to operate as a Scheduled Bank?

1.Utkarsh Small Finance Bank

2.AU Small Finance Bank

3.Ujjivan Small Finance Bank

4.ESAF Small Finance Bank

Ans: 4 – ESAF Small Finance Bank

6.Which country retained the top spot in the latest ICC Test rankings?

1.India

2.Australia

3.England

4.New Zealand

Ans: 1 – India

7.What is the theme of the 2019 Indian Science Congress to be held at Jalandhar, Punjab?

1.Future India – General Science

2.Future India – Science & Technology

3.Future India – AI & Technology

4.Future India – Technology In Daily Life

Ans: 2 – Future India – Science & Technology

8.Who was the legendary filmmaker, PadmaBhushan & Dada Saheb Phalke Awardee who passed away recently?

1.Ritwik Ghatak

2.Tapan Sinha

3.Mrinal Sen

4.Aparna Sen

Ans: 3-Mrinal Sen

9.Who is the author of the book “Early Indians: The Story Of Our Ancestors And Where We Came From”?

1.Tony Blair

2.Henry Richard

3.Tony Joseph

4.David Reich

Ans: 3-Tony Joseph

10.Where was the One District One Product Regional Summit inaugurated recently by Prime Minister Narendra Modi ?

1.Allhabad

2.Varanasi

3.Vadodara

4.Ajmer

Ans: 2-Varanasi

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here