Current Affairs 27th February 2019 Today Quiz

0
238
Current Affairs 27th February 2019 Today Quiz
Current Affairs 27th February 2019 Today Quiz

Current Affairs 27th February 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 27th February 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 27th February 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.In which area of PoK did IAF conduct pre-emptive airstrikes on terror camps of Jaish-e-Mohammad recetnly?

1.Quetta

2.Balakot

3.Lahore

4.Gwadar

Ans: 2 – Balakot

2.In which country is the North Korean Leader Kim Jong Un and American President Donald Trump set to meet for the second time?

1.Cambodia

2.Laos

3.Vietnam

4.Singapore

Ans: 3 – Vietnam

3.Who is the former Srilanka captain who was banned from all cricket for two years recently due to his non – cooperation for investigation by ICC?

1.Dinesh Chandimal

2.Kusal Perera

3.Sanath Jayasuriya

4.Angelo Mathews

Ans: 3 – Sanath Jayasuriya

4.Which banks were removed by the RBI from Prompt Corrective Action framework recently?

1.Allahabad Bank

2.Corporation Bank

3.Dhanlaxmi Bank

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

5.Which Indian based film has won the 2019 Oscars in the Documentary Short Subject Category? 

1.Money

2.Period.End of Sentence.

3.Home in next world

4.Books on Shelf

Ans: 2 – Period.End of Sentence.

6.Which state government has launched the 100 day employment scheme “Mukhyamantri Yuva Swabhiman Yojana” for the youth?

1.Chattisgarh

2.Maharashtra

3.Madhya Pradesh

4.Chattisgarh

Ans: 3 – Madhya Pradesh

7.In which city did the Indian Aerospace and Defence Exhibition named “Aero India 2019” commence where there is a massive fire gutting hundreds of cars?

1.Bengaluru

2.Kochi

3.Chennai

4.Hyderabad

Ans: 1 – Bengaluru

8.Which film became the first Mexican Feature to be awarded the 2019 Oscar in “Best Foreign Film” category?

1.Under the same moon

2.Roma

3.Bibul

4.Sin Nombre

Ans: 2 – Roma

9.33rd GST Council cut the GST rate on the under construction properties to _____

  1. 18%

2. 12%

3. 5%

4. 0%

Ans: 3 – 5%

10.Which state government has declared monkey as the vermin recently?

1.Maharshtra

2.Himachal Pradesh

3.Andhra Pradesh

4.Telangana

Ans: 2 – Himachal Pradesh

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here