Current Affairs 27th, 28th & 29th April 2019 Today Quiz

0
422
Current Affairs 27th, 28th & 29th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 27th, 28th & 29th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 27th, 28th & 29th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 27th, 28th & 29th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which motif is to be printed on the denomination of Rs.20 note that is set to be released by the Reserve Bank of India?

1.Ajanta caves

2.Red fort

3.Ellora caves

4.Rani ki vav

Ans: 3 – Ellora caves

2.Who has won the 2019 Asian Snooker Tour title?

1.Aung Phyo

2.Pankaj Advani

3.Manan Chandra

4.Aditya Mehta

Ans: 2 – Pankaj Advani

3.Which social media platform has banned personality quiz apps on its platform recently?

1.Facebook

2.Twitter

3.Instagram

4.Whatsapp

Ans: 1 – Facebook

4.According to Indian Meteorological Department, which cyclone formed in Bay of Bengal is set to hit the states of Tamil nadu and Andhra Pradesh?

  1. Gaja

2. Phailin

3. Fani

4. Vardah

Ans: 3 – Fani

5.Who is the author of the recently released book “Politics of Jugaad: The Coalition Handbook”?

1.Saba Naqvi

2.Barkha Dutt

3.Ravish Kumar

4.Sudhir Chaudhary

Ans: 1 – Saba Naqvi

6.Where is the 5th Asia Pacific Broadcasting Union Media Summit on Climate Action and Disaster Preparedness held?

1.Dhaka, Bangladesh

2.Kathmandu, Nepal

3.Kaula Lampur, Malaysia

4.Singapore

Ans: 2 – Kathmandu, Nepal

7.Who is appointed as the High Commissioner of Seychelles recently?

1.Gen. V.K. Singh

2.Gen. Bikram Singh

3.Gen. Dalbir Singh Suhag

4.Gen. Sam Manekshaw

Ans: 3 – Gen. Dalbir Singh Suhag

8.According to the World Health Organisation guidelines, children below how many years should not be allowed sedentary screen time?

  1. One year

2. Three years

3.Five years

4.Four years

Ans: 1 – One year

9.How many medals did India win at the 2019 Asian Boxing Championship, Thailand?

  1. 18

2. 10

3. 12

4. 13

Ans: 4 – 13

10.Who has won the men’s 10m Air pistol event at the ISSF World Cup?

1.Abhishek Verma

2.Saurabh Chaudhary

3.Vijay Kumar

4.Joydeep Karmakar

Ans: 1 – Abhishek Verma

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here