Current Affairs 24th to 29th January 2019 Today Quiz

0
338
Current Affairs 24th to 29th January 2019 Today Quiz
Current Affairs 24th to 29th January 2019 Today Quiz

Current Affairs 24th to 29th January 2019:

Take today’s Quiz of current affairs of 24th to 29th January 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top current affairs of 24th to 29th January 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Who is the eminent author and jnanpeeth awardee who has passed away recently?

1.Ruskin Bond

2.Arundati Roy

3.Jhumpa Lahiri

4.Krishna Sobti

Ans: 4 – Krishna Sobti

2.What is the theme of the 2019 National Voters Day celebrated on 25th January?

1.Assessable Elections

2.No voter to be left behind

3.Easy Registration, Easy Correction

4.Inclusive and qualitative participation

Ans: 2 – No voter to be left behind

3.Who is the Chief Guest for the 70th Indian Republic Day celebrations?

1.Cyril Ramphosa

2.Pravind Jugnath

3.Sheikh Hasina

4.Ibrahim Solih

Ans: 1 – Cyril Ramphosa

4.Who among the following are awarded with the 2019 Bharat Ratna Award?

1.Pranab Mukherjee

2.Nanaji Deshmukh

3.Bupen Hazarika

4.All of the above

Ans: 4 – All of the above

5.Which juice recently is declared as the National Drink of Pakistan?

1.Mango juice

2.Sugarcane juice

3.Apple juice

4.Strawberry juice

Ans: 2 – Sugarcane juice

6.Which word is declared as the Hindi Word of the Year 2018 by the Oxford Dictionaries?

1.Mahila Ugratha

2.Mahila Samrthyam

3.Nari Shakti

4.Nari Bal

Ans: 3 – Nari Shakti

7.Where is the India’s first Geographical Indication store set up?

1.Chennai

2.Goa

3.Mumbai

4.Hyderabad

Ans: 2 – Goa

8.Who has won the 2019 Tennis Australian Open Men’s Singles title recently?

1.Stan Wawrinka

2.Roger Federer

3.Rafel Nadal

4.Novak Djokovic

Ans: 4 – Novak Djokovic

9.What is the name given to the India’s first indigenous engineless high speed rail “Train 18”?

1.Incredible India Express

2.Vande Bharat Express

3.Incredible Bharat Express

4.Vande Mataram Express

Ans: 2 – Vande Bharat Express

10.Who is reappointed as the WHO Southeast Asia Regional Director for the second term?

1.Margaret Chan

2.Tedras Adhonam

3.Sania Nishtar

4.Dr.Poonam Singh

Ans: 4 – Dr.Poonam Singh

11.Who has won the Badminton 2019 Indonesia Masters Women’s Singles title?

1.Carolina Marin

2.Saina Nehwal

3.P.V.Sindhu

4.Nozomi Okuhara

Ans: 2 – Saina Nehwal

12.What is the rank of India in the Bloomberg’s 2019 Innovative Index?

  1. 49

2. 45

3. 50

4. 54

Ans: 4 – 54

13.Who among the following is the foreigner who has won the 2019 Padma Vibhushan recently in the field of public affairs?

1.Teejan Bhai

2.Anil Kumar Naik

3.Ismail Omar Guelleh

4.Balwant Purendere

Ans: 3 – Ismail Omar Guelleh

14.Who has won the 2019 Tennis Australian Open Women’s Singles title recently?

1.Naomi Osaka

2.Ana Ivonovich

3.Serena Williams

4.Angelique Kerber

Ans: 1 – Naomi Osaka

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here