Current Affairs 10th April 2019 Today Quiz

0
348
Current Affairs 10th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 10th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 10th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 10th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.According to the 2019 World Bank report on remittances, which country is the top remittances receiver?

1.USA

2.China

3.India

4.Japan

Ans: 3 – India

2.What is the name of the military exercise between Singapore and India that is going to be conducted in Jhansi?

1.Bold Battle – 2019

2.Bold Kurukshetra – 2019

3.Bold Sangram – 2019

4.Bold Yudh – 2019

Ans: 2 – Bold Kurukshetra – 2019

3.Which day is observed as the World Homeopathy Day to commemorate the birth anniversary of founder Dr.Christian Hahnemann?

1.April 9

2.April 11

3.April 10

4.April 14

Ans: 3 – April 10

4.What is the Chest Balance Limit according to the recently published RBI Currency Chest guidelines?

1.Rs.3000 crore

2.Rs.1000 crore

3.Rs.5000 crore

4.Rs.2000 crore

Ans: 2 – Rs.1000 crore

5.Who was the BJP MLA killed in a recent attack by the naxalites in Dantewada region, Chattisgarh?

1.Naren Mandavi

2.Shyam Mandavi

3.Rama Mandavi

4.Bhima Mandavi

Ans: 4 – Bhima Mandavi

6.Between which two countries was the “Mitra Shakti VI” military exercise concluded?

1.India & Srilanka

2.India & Bangladesh

3.India & Maldives

4.India & Mauritius

Ans: 1 – India & Srilanka

7.According to the International Monetary Fund, what is the world’s GDP growth rate predicted for the year 2019?

  1. 3.5%

2. 3.3%

3. 3.0%

4. 3.8%

Ans: 2 – 3.3%

8.Who is the present prime minister of Israel?

1.Benjamin Netanyahu

2.Avigdor Lieberman

3.Mahmoud Abbas

4.Benny Gantz

Ans: 1 – Benjamin Netanyahu

9.Who was the veteran congress leader of Kerala passed away recently due to health issues?

1.Jose K. Mani

2.K.M.Mani

3.Joy Abraham

4.K. C. Venugopal

Ans: 2 – K.M.Mani

10.Which organisation has recently updated its World Economic Outlook report?

1.International Labour Organisation

2.World Bank

3.International Monetary Fund

4.World Trade Organisation

Ans: 3 – International Monetary Fund

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here