SNAP GK Questions 2017 PDF – General knowledge Material

0
9701
SNAP GK Questions 2017 PDF - question bank - material
SNAP GK Questions 2017 PDF

Most of the students who wrote IIFT, also write SNAP exam, the SNAP (Symbiosis National Aptitude Test) exam is conducted for the entrance for the Admission of Symbiosis International Institutes. This test score is valid for 15 Institutes that comes under this SIU (Symbiosis International University). It is used to be an paper based test, from this year SNAP 2017 is conducted as Online Test. The SNAP General awareness section includes both GK and Current affairs. The exam is on December 17, 2017.

SNAP 2017 Expected Cut off

Learn what/how to prepare for SNAP GK 2017

This SNAP GK questions PDF will be useful to get good understanding of the questions that will be asked in the SNAP exam. Hope this SNAP GK material is useful to you. The questions that can be asked from General Knowledge are vast, so the this SNAP GK question bank can’t cover questions. So, Please go through with the topics in SNAP General Knowledge/Current Affairs PDFs. Practice free SNAP GK Tests

SNAP GK Questions and Answers 2017 PDF

Crack SNAP 2017 – Last Minute Tips

Expert Tips on how to prepare for GK section in SNAP 2017

Question 1:

Egypt situated on the river bank of ______?

Answer: Nile

Question 2:

What is the symbol of Jammu and Kashmir People’s Democratic Party

Answer: Ink Pot & Pen

Question 3:

Who is the present cheif election commissioner of India?
Achal Kumar Jyoti

Question 4:

Raja Bhoj Cable Stay Bridge is located in ______?

Answer: Bhopal, Madhya Pradesh

Question 5:

What is the nick name of famous Indian Personalitie ‘Sayyed Bandu’ ?

Answer: King Maker of Indian History

Question 6:

Salvex is a military exercises between which two Countries ?

Answer: India and United States

Question 7:

What is the Connectivity of NH-34 highway ?

Answer: Gangotri Dham (Uttarakhand)-Lakhnadon(Madhya Pradesh)

Question 8:

What is the old name of Uttar Pradesh ?

Answer: United Provinces

Question 9:

Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park is located in _____?

Answer: Darjeeling, West Bengal

Question 10:

What is the currency of Thailand ?

Answer: Bhat

Download GK PDFs for SNAP 2018

Question 11:

‘Regional Museum of Natural History’ is located in _________?

Answer: Mysuru

Question 12:

What is the monthly salary of a lok sabha member ?

Answer: R.s 50,000

Question 13:

Kochi Refineries is owned by ______?

Answer:Bharat Petroleum Corporation Limited

Question 14:

What is the capital of Nigeria ?

Answer: Abuja

Question 15:

Who is the last king of Satavahana dynasty ?

Answer: Yajna Sri Satakarni

Question 16:

Who invented the battery ?

Answer: Alessandro Volta

Question 17:

Headquarters of Industrial Finance Corporation of India (IFCI)

Answer: New Delhi

Question 18:

Where is the ‘Center For Astrophysics’ is located ?

Answer: Cambridge, Massachusetts

Question 19:

In which year The Government of India has decided to have the Peacock as the national bird of India. ?

Answer: On Feb 01, 1963

Question 20:

Who is the author of ‘Straight from the Heart’ ?

Answer: Kapil Dev

Question 21:

What is the nick name of Andhra Pradesh

Answer: Egg bowl of Asia,

Question 22:

National Atmospheric Research Laboratory (NARL) is in__?

Answer: Tirupati, Andhra Pradesh

Question 23:

Who is the chief editor of Times of India ?

Answer: Jaideep Bose

Question 24:

Rangaswami cup is related to which sports ?

Answer: Hockey

Question 25:

Durand line is a boundary line between ________?

Answer: International border between Pakistan and Afghanistan.

SNAP Free Online GK Tests

Question 26:

The first Indian Pilot _______?

Answer: J.R.D. Tata (1929)

Question 27:

India’s only active Volcano is___________?

Answer:Barren Island – Andaman Islands

Question 28:

Classical Dance Form Gujarat is ____?

Answer: Garba

Question 29:

Hippophobia means fear of
Horses

Question 30:

In which country largest solar power plant is located?
Longyangxia solar park, China, 850 MW

Question 31:

What is the study of fossil called?
Pleontology

Question 32:

Who is the UN Secretary general?
Antonio Guterres

Question 33:

World Earth day is celebrated on?
April 22

Question 34:

World Anti-Tobacco day?
31, May

Question 35:

Who won literature Nobel Prize in 2017?
Kazuo Ishiguro

Question 36:

Who is the first scientist to recieve Bharat Ratna?
C. V. Raman

Question 37:

How many world heritages sites are there in India?
36

Question 38:

Who is the present CEO of PayTM?
Vijay Shekhar Sharma

Question 39:

Who founded whatsapp?
Jan Koum and Brain Acton

Question 40:

Headquarters of Accenture?
Dublin, Ireland

SNAP Free Online Mock Test 2018

Question 41:

What is the currency of Turkey?
Libya

Question 42:

What is the waterfall that comes under the CNN’s 7 wonders of the World?
Victoria falls

Question 43:

What is the India’s only active volcano?
Barren Island – Andaman Islands

Question 44:
What is the India’s ranking in World’s Happiness Index?
122

Question 45:

What is the national microbe of India?
Lactobacillus

Question 46:

Who wrote My country, My life?
L.K.Advani

Question 47:

Milka Singh,(Famous sportsperson) wrote which book?
The Race of My life

Question 48:

What is the space City of India?
Bangalore

Question 49:

first person to walk on space?
Alexei Leonov

Question 50:

Who is the present cheif election commissioner of India?
Achal Kumar Jyoti

Hope this SNAP GK Questions 2017 PDF is useful to you.

XAT Previous papers with solutions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here