Current Affairs 24th April 2019 Today Quiz

0
300
Current Affairs 24th April 2019 Today Quiz
Current Affairs 24th April 2019 Today Quiz

Take today’s Quiz of current affairs of 24th April 2019 covering all important happenings in India and the world. Daily GK Update Free Quiz on Top 10 current affairs of 24th April 2019 useful for UPSC, SSC, RPF, Banking & other competitive exams.

Cracku Pass – Just Rs. 199

Download App to Access Directly on Mobile

Download Daily & Monthly Current affairs quiz PDF

Download all General Knowledge Questions & Answers PDF

Download Current Affairs Questions & Answers PDF

Download General Science Notes And Q&A PDF

1.Which city is declared as the 2019 World Book Capital?

1.Athens

2.Sharjah

3.Conakry

4.Kaula lampur

Ans: 2 – Sharjah

2.Who has won the 2019 Tennis Rolex Monte Carlo Masters Men’s Singles title?

1.Rafel Nadal

2.Novak Djokovic

3.Alexander Zverev

4.Fabio Fognini

Ans: 4 – Fabio Fognini

3.Which educational institute has announced Amartya Sen Chair of Inequality Studies?

1.Cambridge School of Economics

2.London School of Economics

3.Oxford School of Economics

4.Harvard School of Economics

Ans: 2 – London School of Economics

4.Recently USA has announced the end of sanctions exemptions for major importers of which country’s oil?

1.Iran

2.Iraq

3.Saudi Arabia

4.Oman

Ans: 1 – Iran

5.Which organisation has signed an agreement with  Ministry of Ayush for cooperation in research of traditional medicine recently?

1.Council of Scientific and Agricultural Research

2.Council of Scientific and Industrial Research

3.Council of Social and Industrial Research

4.Council of Mathematical and Industrial Research

Ans: 2 – Council of Scientific and Industrial Research

6.Which two countries have agreed recently to establish joint border security force?

1.Pakistan, Iran

2.Pakistan, Afghanistan

3.Pakistan, India

4.Iran, Afghanistan

Ans: 1 – Pakistan, Iran

7.In which country is the 2019 Asian Wrestling Championship being conducted?

1.Sri Lanka

2.Japan

3.Kazhakastan

4.China

Ans: 4 – China

8.What is the rank of India in the 2019 Cancer Preparedness Index released by the Economist Intelligence Unit?

  1. 19

2. 29

3. 39

4. 49

Ans: 1 – 19

9.Which organisation hosts the celebrations of 2019 World Book Day observed on 23rd April?

1.UNCTAD

2.UNHRC

3.UNESCO

4.UNICEF

Ans: 3 – UNESCO

10.Which organisation has pledged a support of $100 million for Palestine?

1.African Union

2.Organisation of Islamic Cooperation

3.Gulf Cooperation Council

4.Arab league

Ans: 4 – Arab league

IBPS Clerk Free Mock Test 2018

IBPS Clerk Previous papers (download pdf)

Download Current Affairs App here

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here